UNDER EN MÅNED SIDEN: Dette bildet er tatt 8. april i år, på US Masters i Georgia. Da fremstod paret som svært lykkelige. Søndag annonserte paret at de hadde slått opp etter tre år sammen. Foto:Phil Noble,Reuters

Tiger Woods om bruddet: – Brutalt

Golf-stjernen fortalte åpenhjertig om tøffe dager etter bruddet med alpin-kjæresten Lindsey Vonn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Søndag kom nyheten om at superparet Tiger Woods (39) og Lindsey Vonn (30) hadde slått opp etter tre år som kjærester. Samme dag var det også ni år siden Woods mistet faren sin, Earl, skriver BBC Sport.

– Det påvirker meg, så klart. Det er tøft. På toppen av det hele er dagene mellom 3. og 5. mai alltid veldig vanskelige. Jeg har ikke sovet. Det som skjedde på søndag har bare forsterket det. Disse tre dagene har vært brutale, sa Woods på en pressekonferanse i Sawgrass i Florida, hvor han er for å spille Players' Championship.

ÅPENHJERTIG: Her snakker Tiger Woods med oppmøtt presse tirsdag, etter en øvelsesrunde i forkant av turnerningen i Florida. Foto:Will Dickey,Ap

Han understreker likevel at han glemmer problemene når han kommer seg ut på banen.

– Du går inn i din egen lille sone og fokuserer, gir på og vinner golfturneringer, sa Woods.

Les også: Woods skylder eks-kona 400 millioner.

Kunngjorde på Facebook

– Etter nesten tre år sammen, så har Tiger og jeg blitt enige om å avslutte vårt forhold. Jeg vil alltid verdsette minnene som vi skapte sammen. Men dessverre, så lever vi begge veldig hektiste liv, som tvinger oss til å tilbringe mesteparten av tiden fra hverandre. Jeg vil alltid beundre og respektere Tiger. Han og hans skjønne familie vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, skrev Vonn på sin Facebook-profil søndag.

Tiger Woods var verdensener sammenhengende i 264 uker fra 15. august 1999. Han har vunnet 14 Major-turneringer.

Lindsey Vonn har to VM-gull i alpint (utfor og super-G), mens hun har vunnet ett OL-gull. Hun tok gull i utfor i Vancouver i 2010. Hun har vunnet hele 67 seirer i verdenscupen.

Overraskelsesbesøk i Italia

Tiger Woods overrasket Vonn, og kom til Italia for å se kjæresten kjøre på ski i januar i år. Da satte hun ny verdensrekord som den kvinnen med flest verdenscupseirer i alpint, med to verdenscupseirer i Cortina.

Lindsey Vonn var tilstede i Georgia under US Masters for under en måned siden da Woods spilte der. Hun stilte villig opp på bilder sammen med hans to barn, Charlie og Sam, som han fikk med ekskona Elin Nordegren. Woods kom med et aldri så lite hav av unnskyldninger for dårlig spill før turneringen startet.

I APRIL: Lindsey Vonn og Tiger Woods, her sammen med Woods' barn Charlie Axel (foran) og Sam Alexis. Foto:Timothy A. Clary,Afp

Ble skilt fra Elin i 2010

I august 2010 ble han skilt fra sin svenske kone etter en heftig utroskapsskandale, hvor den ene dama etter den andre sto frem og sa at de hadde hatt et seksuelt forhold til super-golferen. I desember 2009 innrømmet han utroskap og tok seg en lenger pause fra golfen.

Lindsey Vonn har også vært gift en gang tidligere. Det ekteskapet varte i fire år.
– Det er med stor sorg jeg erklærer at Thomas og jeg har bestemt oss for skilsmisse, sa Vonn til Denver Post i november 2011.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder