FOKUSERT: Suzann Pettersen gjør det stort om dagen og leder med to runder igjen av British Open. Foto:Russell Cheyne,Reuters

To runder fra major-jubel

Suzann Pettersens storspill under British Open har gitt henne ledelse og et perfekt utgangspunkt foran de to avsluttende rundene. Mye av æren gir hun til sin nye trener Butch Harmon.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tiger Woods' tidligere trener tok over ansvaret for 34-åringen mot slutten av fjoråret. Etter trenerbyttet har de gode slagene blitt flere og skadene færre for Tutta.

Det har hun ettertrykkelig bevist i Skottland hvor hun er ensom på topp foran avslutningsrundene i helgen. Spesielt annenrunden, hvor hun gikk på 69 slag under meget vanskelige forhold, har imponert både medspillere og tilskuere.

– Det står respekt av den runden, fastslo norske Marianne Skarpnord overfor NTB.

Ifølge Pettersen jobber Harmon kontinuerlig med å gjøre ting så enkelt som mulig.

– Han har gått tilbake til det enkle, eller han forsøker iallfall. Jeg gjør hva jeg kan for å surre det til, men han får meg raskt tilbake på riktig spor, sa Tutta etter runden fredag.

Pettersen har kommet på henholdsvis 4.- og 2. plass i British Open de to siste årene.

Skarpnord slår ut klokken 13.15 lørdag, mens Tutta går ut i lederballen 14.55.

LES OGSÅ: Kjærligheten blomstrer for Tutta

Lengre perspektiv

For Oslo-golferen var det ikke enkelt å bestemme seg for å bytte ut sin trener gjennom seks år, David Leadbetter.

– Jeg var klar for å gå videre og skrive et nytt kapittel i livet. Jeg spilte bra i seks år med Lead som trener, men jeg kunne ikke vært mer fornøyd enn det jeg er nå.

I tillegg til å ha funnet storformen, tror Tutta at endringen vil forlenge karrieren.

– Jeg har alltid sett på OL i 2016 som et naturlig mål, men slik følelsen og spillet er nå har definitivt endret mitt perspektiv på karrieren. Jeg har fremdeles mange mål jeg ønsker å nå, sa hun.

Trump fulgte Tutta

Under turneringen har den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump tatt sin del av oppmerksomheten. Banen det spilles på er eid av milliardæren.

Både torsdag og fredag brukte han noen minutter på å følge noen få utvalgte spillere. Blant dem var Tutta som møtte Trump på hull 12 fredag.

– Hun er en stor golfer, men viktigere – en fantastisk person, sa Trump til NTB.

– Det er hyggelig at han kommer for å se på. Jeg prater mye «skit» med ham, kommenterte Tutta.

Solid Skarpnord

Skarpnord klarte også cuten etter runder på 71 og 74 slag. Nå skal hun gi alt i helgen for å sikre sin beste majorplassering noensinne.

– Lørdag skal jeg virkelig dra på. Da er det ingenting å spare på. Jeg kjører på det jeg har, så får vi se hvordan det går, sa hun.

(©NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder