STORE PENGER: Jockey Espen Ski kan dra inn millionbeløp i Dubai. Foto: Jan Tomas Espedal

Norsk galopphest løper for 40 millioner i Dubai

I dag går startskuddet for et av de største galoppløpene i verden. 220 millioner skal deles ut, og for første gang deltar en nordmann i det spektakulære løpet i Dubai.

Sissel Tvedt
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Espen Ski er første nordmann som rir veddeløp i Dubai. Sammen med den norske hesten Salt Track skal han forsvare Norges ære under den storslåtte festivalen.

- Enorme beløp

The International Racing Carnival er en rekke internasjonale løp som arrangeres i tidsrommet 18.januar til lørdag 31. mars. Den siste dagen avsluttes det hele med Dubai World Cup, hvor premiesummen er hele 40 millioner kroner.

- Det er helt enorme beløp. Det er snakk om de høyeste pengesummene i verden i et galoppløp, sier Hans Petter Eriksen, administrerende direktør på Øvrevoll Galoppbane.

Dubai betaler

Over 120 galopphester fra hele verden er på plass i Dubai. Vertskapet er H H Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum, som er visepresident og statsminister i De Forente Arabiske Emirater.

- Dubai betaler alt av utgifter hester og ryttere har i forbindelse med oppholdet, sier Eriksen.

Ski reiste til Dubai med hesten like før jul, slik at de to skulle få god tid til å trene og forbrede seg der nede.

- Gode muligheter

- Hesten har absolutt en mulighet til å hevde seg blant de gode galopphestene, og det vil være fult mulig for den å dra inn også de store pengepremiene, sier Eriksen, som understreker at de beste hestene i verden vil delta i Dubai.

- Dette er et stort løp. I Norge er ikke sporten så stor, men det er den 3. største publikumssporten i verden, så galoppsporten er stor ute i verden.

Hesten Salt Track ble kjøpt fra Argentina for tre år siden, og vant tre løp i Skandinavia i fjor. Den løp også inn 430.000 kroner på åtte løp i Norge og Sverige i fjor.

Espen Ski ble norsk jockey Champion i 2005 og 2006.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder