Pluss content

Arsenal-helten Robert Pirès til VG: Tror alltid på Wenger

LUXEMBOURG BY (VG) Mens veldig mange Arsenal-supportere mener at «nok er nok», at Arsène Wenger (68) nå må trekke seg rolig tilbake, så er Robert Pirès (44) av en helt annen oppfatning.

Han møter VG under et reklameopprag med gamle toppspillere i Luxembourg, og en skjeggete Robert Pirès hilser vennlig, fleiper med at «Norway» kan høres ut som «no way» og ser ut som om han har all verdens tid.

En tysk journalist har først noen spørsmål om den positive utviklingen i fransk fotball: Pirès roser ungdomsakademiene, men påpeker samtidig at forskjellen mellom Paris Saint-Germain og de andre lagene er i overkant stor.

Så Arsenal, som tapte for Manchester City i helgen, og igjen måtte Wenger ut å forklare seg etter et nederlag, igjen virket han litt stresset.

Svært høyt nivå

– Jeg tror alltid på Arsenal og spesielt på Arsène. Men det er kompliserte tider nå, innrømmer Pirès.

Den tidligere venstreflanken, som fortsatt trener med gamleklubben innimellom, så det er kanskje ikke så rart at han støtter sine venner.

– Hvorfor er det så kompliserte tider?

– På grunn av nivået. Tro meg, nivået i Premier League er svært høyt, svarer Pirès, som også spilte i Spania (Villarreal) og hjemme i Frankrike (Metz og Marseille). Han er ikke i tvil om hvor det er vanskeligst å hevde seg i toppen.

Analyse: Dette mente VG Arsenal burde gjøre før overgangsvinduet stengte i sommer

– For meg er Premier League best. Det er tøffere konkurranse der, mer aggressiv fotball. Alle lagene er vanskelige å møte, sier han, og høres egentlig ikke ut som om han virkelig tror at Arsenal skal kunne slåss med Manchester-klubbene om ligagullet.

Mellom 2000 og 2006 fikk Pirès 278 Arsenal-kamper, scoret 81 mål, hadde 30 målgivende pasninger og spilte 36 av de 38 ubeseirede kampene (14 mål) da Arsenal vant det siste av sine 13 ligamesterskap, i 2003/04. Det var den gangen Highbury var hjemmebanen, Patrick Vieira slåss med Roy Keane, Dennis Bergkamp trippet rundt med all sin eleganse, Fredrik Ljungberg og Robert Pirès var løpegutter på hver sin flanke – og Thierry Henry var nærmest umulig å stoppe.

Oppgitt Özil

Og Arsène Wenger var sjefen, som han har vært det siden 1996 og som han skal være det til 2019, etter at han skrev under for to nye år i våres.

GODE TIDER: Arsène Wenger, Robert Pirès og Thierry Henry forbereder seg til Champions League-finalen mot Barcelona i 2006. Barcelona vant 2–1 i Pirès' siste kamp for Arsenal. Han ble tatt av etter bare 20 minutter, da dommer Terje Hauge viste ut keeper Jens Lehmann og Wenger måtte ofre en utespiller. Foto: REUTERS

– For meg var det riktig at han gjorde det. Det er bra for klubben, sier Robert Pirès.

– Hvem skal kunne erstatte ham den dagen det skjer?

– Det er et godt spørsmål, et veldig godt spørsmål, svarer Pirès, tenker noen sekunder, før han konkluderer med at han «ikke har noe navn å komme med».

Sport Bild vil vite hva Pirès synes om tyske Mesut Özil, som har fått mye kritikk av Arsenal-fansen. Pirès mener å vite at Özil ikke er helt fornøyd.

– Jeg tror kanskje han er litt oppgitt. Han vil vinne noe, han er en kriger, klubben sier at de vil bruke penger, men til slutt så henter de bare Lacazette. For ham tror jeg ikke at det var nok, sier Pirès, mens vi, lenge før det er gått åtte minutter, får beskjed om «ingen flere spørsmål».

GODT HUMØR: Robert Pirès møtte VG i Luxembourg. Foto: CHRISTINA PAULOS SYVERSEN

Trygg på Arsène

Vi kaster likevel inn et spørsmål om Pirès synes litt synd på Wenger, han som i mange år hadde en ikonisk posisjon i London-klubben, men som ser ut til å få en avslutning på sin managertid der som er langt unna ikonisk. Men Pirès holder fast på sitt:

– Jeg er trygg på at Arsène vil lykkes, jeg er alltid det.

– Han er en stor manager, han tror alltid på laget sitt, på troppen sin. Nå spiller de i Europa League, som er en annerledes utfordring, men jeg tror de vil lykkes etter hvert denne sesongen, sier Robert Pirès, tilsynelatende Wenger-supporter inn til det siste.

PS! Robert Pirès er verdensmester og europamester. Han slapp til tre ganger (startet én kamp) da Frankrike vant VM i 1998, sist i 8-delsfinalen mot Paraguay, der han dro opp angrepet som endte med at Laurent Blanc ble matchvinner syv minutter før slutt i andre ekstraomgang. Han slapp også til tre ganger (startet én) da Frankrike vant EM i 2000. Han sto bak den avgjørende pasningen da David Trezeguet ble matchvinner på Golden Goal i finalen mot Italia.

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL370

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder