TAP: Fredrik Aursnes misset straffe i Moldes bortetap i Nord Irland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Pinlig Molde-tap mot nordirske semiproffer Europa-kvalifisering

(Glenavon - Molde 2–1) Molde mistet ledelsen, misset straffe og tapte i første kamp i Europaliga-kvalifiseringen borte mot nordirske Glenavon.

Publisert:

Molde er fortsatt klare favoritter foran returoppgjøret neste torsdag, men tapet onsdag mot nordirske Glenavon var pinlig. De er et semiprofesjonelt lag, hvor alle har deltidsjobber ved siden av fotballen, og heller ikke har startet sesongen.

les også

Solskjær om Håland-ryktene: – Ikke mange som sier nei til Manchester United

Glenavon-trener Gary Hamilton kunne fortelle til BBC før kampen at de manglet tre faste spillere. En fordi han skulle gifte seg, de to andre var bortreist på familieferie.

Moldes hjemmesider melder på sin side at de tross tap har skaffet seg «et godt utgangspunkt før returoppgjøret hjemme på Aker Stadion.»

Tok ledelsen, brente straffe

Molde tok oppskriftsmessig ledelsen ved Eirik Hestad i 1. omgang i en kamp hvor de var store favoritter.

Men Glenavons Rhys Marshall utlignet minuttet senere på hjørnespark. Etter timen spilt sørget Joshua Daniels for 2–1 da Molde blottet seg og nordirene fikk rom å kontre i.

På slutten fikk Molde straffespark, og muligheten til å utligne, men Fredrik Aursnes satte ballen utenfor, til ellevill jubel for supporterne på Mourneview Park.

Dermed tapte Molde, og ligger under 2–1 før returoppgjøret i rosenes by neste torsdag.

Dette er første kvalifiseringsrunde. Om Molde skal komme seg til gruppespillet i Europaligaen må de gjennom ytterligere tre kvalifiseringsrunder.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder