KAN KOMME HJEM: 26. september taklet Alexander Tettey Middlesbroughs Adama Traoré på Riverside Stadium. Neste sesong kan han spille i Norge. Foto: NTB scanpix

Tettey åpen for Norge-retur – kan forlate Norwich

Alexander Tettey (31) er åpen for en retur til Norge. Overfor VG bekrefter 31-åringen at representantene hans har vært i kontakt med Rosenborg.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– De jeg jobber med har pratet med Rosenborg. Det kan jeg absolutt si. Det er Bjørn Tore Kvarme som har snakket med dem, sier Tettey til VG.

Etter et snart åtte år langt utenlandsopphold i franske Rennes og engelske Norwich, er den ghanesisk-fødte nordlendingen nå villig til å høre på tilbud fra Rosenborg og andre norske klubber.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi kommenterer hverken ting det er noe i eller ikke er noe i. Det er ikke noe poeng for oss å gjøre det, sier RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye.

Kan snart gå gratis

Tetteys kontrakt med Norwich løper ut 30. juni neste år. Den blir trolig ikke forlenget.

– Ingen av partene har gjort et forsøk på å få i gang en samtale om det, forteller han.

Samtidig som det har vært dialog med Rosenborg, har ikke Tettey bestemt seg for hvor fremtiden ligger. Familien vil naturlig nok også ta del i avgjørelsen.

– Det er ikke tvil om at konen min ønsker å dra hjem hvis det kommer et tilbud fra Norge. Hun er fra Trondheim. Mest sannsynlig blir det å bosette seg der til slutt uansett, sier Tettey.

Etter en lang karriere med høy lønn i utlandet betyr heller ikke penger mest for den løps- og duellsterke midtbanespilleren.

– Jeg er ikke 19 år lenger. Jeg trenger ikke et lukrativt tilbud, men det må være en bra ramme. Jeg stiller ikke noen store krav hvis jeg skal hjem. Hvis en klubb kommer med en god løsning, kan jeg være interessert, sier Tettey.

Kan fortsette i utlandet

Tettey vil ikke utelukke fullstendig at han fortsetter i Norwich, for ting kan snu fort i fotball, men ser på det som lite sannsynlig.

Nå vil 31-åringen bruke den kommende tiden på å bestemme seg.

– Når det gjelder hva jeg ønsker mest, er det litt både òg. Å komme hjem til ville vært noe veldig bra. Samtidig, får man tilbud om å fortsette i utlandet, høres også det artig ut, sier Tettey.

Den tidligere landslagsspilleren har i snart to måneder vært plaget av en skade i leggen, men neste uke er han klar igjen. Det ser Tettey frem til, etter å ha startet sesongen på en god måte.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder