Tarjei Bø vant for første gang på over fire år: – Den har jeg ventet lenge på

Publisert: Oppdatert: 02.12.17 18:23

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

ÖSTERSUND/OSLO (VG) Etter år med nedturer kunne Tarjei Bø (29) lørdag klatre tilbake opp på toppen av seierspallen da han slo Martin Fourcade (29) i Östersund.

– Denne seieren er en lettelse etter så mange år med problemer. Det har vært tungt. I 2016 følte jeg at jeg var på vei til noe, men så i fjor fikk jeg nok en på trynet. Jeg startet omtrent sesongen i VM i Hochfilzen, og da kan du ikke prestere når du mangler så mye, sier Tarjei Bø.

Etter fire og et halvt år preget av sykdom og nedturer, kan han endelig klatre tilbake på toppen av seierspallen i et individuelt verdenscuprenn. Sist gang det skjedde var på sprinten i Holmenkollen 28. februar 2013 - da som nå var det Martin Fourcade som ble slått.

– Den har jeg ventet lenge på. Det er den jeg har tenkt på dag ut og dag inn de siste årene. Det er en herlig dag, sier 29-åringen til NRK.

For da lillebror Johannes Thingnes Bø skjøt seg bort på lørdagens sprint, bestemte storebror Tarjei Bø seg for at seieren likevel skulle holdes i familien.

Husker du? Ny trener har snudd opp ned på Bø-guttas hverdag

Med fullt hus på liggende og én bom på stående endte det i en real seksundstrid mot Martin Fourcade (29), men i mål var Bø 0,7 sekund foran franskmannen.

Etter målgang var ikke Bø klar over at han hadde vunnet. Han gikk først til fotografene på stedet, så til Emil Hegle Svendsen og spurte: «Har jeg vunnet?» «Ja», svarte Svendsen, før Bø omfavnet lagkameraten i en stor bamseklem.

– Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet. Jeg tenkte det er viktigst å krysse mållinjen og ikke se om jeg vinner. Det er typisk at folk ser på tavla i stedet for å strekke ut foten. Jeg ble liggende og var helt vekk. Så jublet svenskene, og med svensker vet du aldri. Jubler de for at jeg vant eller fordi det var deilig å se at en nordmann tapte. Heldigvis skjønte jeg etterpå at de jublet for meg, sier Bø til VG.

Så du? Skiskytterekspert kalte datteren opp etter Domratsjeva

Tarjei Bø var i det spøkefulle hjørne etter den etterlengtede seieren:

Rørt lagkamerat

Da Bø tok seieren, dyttet han samtidig lagkompis Hegle Svendsen ned fra pallen og til en fjerdeplass. Det kunne ikke trønderen brydd seg mindre om.

– Det er fantastisk å se Tarjei gå inn til sin første seier på fire år. Han har vært gjennom så mange tunge stunder, så da får det bare være at han skyver ut meg, sier han til NRK.

Nå leder Solemdal verdenscupen: – Det er jo helt vilt

Svendsen jaget selv topplassen, men måtte se seg slått av Tarjei Bø, Martin Fourcade og Eric Lesser.

Lillebror skjøt seg bort

Lillebror Johannes Thingnes Bø var en av favorittene lørdag etter at han torsdag slo knockout på alle i verdenscupåpningen på 20 kilometer, men da han bommet på sine tre første skudd på sprinten var han sjanseløs mot de aller skarpeste.

VG fulgte rennet skudd for skudd!

– Jeg er skuffet og sur. Det er kjedelig å tape når du går fort, men slik er skiskyting. Det dumme er at jeg ikke har noe klart svar på det, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

Da broren kjempet om seieren var det Johannes som jaget Tarjei frem i løypa på tampen.

– Han var over alt. Jeg tenkte bare «hæ, er han her også». Er det derfor han vinner så mye, fordi han kan alle snarveiene, sier Tarjei Bø og ler.

Denne artikkelen handler om