ARVTAKEREN: Christian Coleman (t.v) knep sølvmedaljen på 100 meter i friidretts-VM i fjor høst, ett hundredels sekund foran nesen på tidenes raskeste mann Usain Bolt. Foto: Bislett Games

Verdens raskeste klar for Bislett

Christian Coleman (22) fikk Usain Bolt (31) til å skjære grimaser da han slo «tidenes raskeste mann» i hans avskjed i friidretts-VM i fjor. Nå er verdens raskeste mann klar for Bisletts Diamond League-stevne om seks uker.

  • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over to år gammel

– Han presenterte seg som «det nye navnet» i VM i London i fjor, og det er ingen tvil om at han ble sprinteren alle (stevnearrangørene i sommer) var på jakt etter under inne-VM i Birmingham i vinter. Med verdensrekorden på 60 meter er han «verdens raskeste mann», sier Bisletts stevnegeneral og stjernefikser Steinar Hoen til VG.

Christian Coleman er klar for 200-meteren i Oslo 7. juni. Sammen med ham på startstreken: Regjerende verdensmester på distansen, Tyrkias Roman Guliyev (27), og Norges sprint-håp foran friidretts-EM i august, Jonathan Quarcoo (21).

les også

Filip Ingebrigtsen: – Du kan ikke ta med deg kona, hus og hjem på arbeidsplassen

Den unge amerikaneren ble slått med to hundredeler av landsmannen Justin Gatlin (36) i VM-finalen på 100 meter for åtte måneder siden. Med tiden 9,94 knep Coleman imidlertid sølvmedaljen, ett hundredels sekund foran Usain Bolt.

Senere innledet Christian Coleman sesongen innendørs med å slette Maurice Greenes 20 år gamle verdensrekord på 60 meter. Tiden 6,37 sekunder ble underkjent fordi arrangøren ikke hadde elektroniske startblokker på plass.

Det lot ikke til å påvirke Coleman i særlig grad.

En måned senere, 18. februar under det amerikanske innendørsmesterskapet i New Mexico, klinket han til med 6,34 sekunder. En forbedring av Greenes rekord med, i denne sammenhengen, hele fem hundredeler.

I begynnelsen av mars vant han sin første internasjonale gullmedalje etter 6,37 sekunder på 60-meteren i inne-VM i Birmingham.

– Selvfølgelig er det gode penger involvert for hans del. Men det er ikke på Bolt-nivå, svarer Steinar Hoen på spørsmål om hvilke triks han måtte trekke ut av ermet for å lokke Coleman til Bislett.

les også

Slik har du aldri sett Warholm: – Håper de pisser i buksa når de ser dette

Verdensrekordholder (9,58 på 100 meter/19.19 på 200 meter) Bolts kompensasjon for å skape blest og løpe fort, skal ha vært nærmere tre millioner kroner per start.

Steinar Hoen (47) mener at Christian Coleman er god nok til å vinne 100 og 200 meter sammenlagt i stevneserien Diamond League i sommer og høst. Hans personlige rekorder er 9,82 og 19,85 sekunder. Begge satt i begynnelsen av forrige sesong.

Mer om

  1. Friidrett
  2. Usain Bolt

Flere artikler

  1. Warholm i Bislett-duell mot Samba

  2. Usain Bolt: – Sprint-kvinnene smartere enn mennene

  3. Pluss content

    Noah Lyles: Kan han bli en ny Usain Bolt?

  4. Slik har du ikke sett friidrettsstjernene før

  5. Norsk løper ut mot Bislett Games: – Finnes andre enn Ingebrigtsen som driver med friidrett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder