TUNG DAG: Marte Olsbu gjemte ansiktet i hendene da hun gikk i mål til 4. plass på stafetten i Kollen.

TUNG DAG: Marte Olsbu gjemte ansiktet i hendene da hun gikk i mål til 4. plass på stafetten i Kollen. Foto: Josten Magnussen / VG

Sønderknust Olsbu: - Det skal ikke skje

HOLMENKOLLEN (VG) Marte Olsbu (27) klarte ikke å holde tårene tilbake etter at hun sprakk på første skyting og ødela for Norge på stafetten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det skal ikke skje. Jeg ble fryktelig usikker etter å ha skrudd og bommet, sier en gråtkvalt Olsbu.

Hun var lei seg for å ha ødelagt for de andre jentene på dagens stafett.

– De andre leverte og jeg hadde alle muligheter da jeg gikk ut på 4. plass. På en normal dag ville jeg vært med å kjempe om pallen. Det er veldig kjedelig at jeg skal være den som får en strafferunde når de andre presterer. Jeg håper ikke det skjer flere ganger.

27-åringen vil ha en prat med sin mentale trener, Britt Tajet Foxell, etter rennet.

– Håper hun kan gi meg noen råd, så får jeg ringe til samboeren min som jeg skal ta en telefon til etter på. Jeg får høre om han har noe fornuftig å si, sier Marte Olsbu.

Etter fire strake stafettap mot Sverige fikk Norge endelig revansj hjemme i Holmenkollen. Men da Marte Olsbu sprakk på liggende glapp pallplassen igjen.

En svært skuffet 27-åring måtte ut i strafferunde på liggende i sesongens siste stafett. Dermed hjalp det lite at Synnøve Solemdal, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold hadde satt Norge i en strålende posisjon til å kjempe om sesongens første pallplass før ankeretappen.

les også

Ekspert lanserer denne treneren til skiskytterkvinnene

Selv om Olsbus liggende skyting slukket pallhåpet, har lagvenninnene ikke annet enn støtte å komme med.

– Det er ingen syndebukker her, vi gjorde ikke jobben feilfritt vi heller, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

Sterk Eckhoff-etappe

Frankrike vant foran Tyskland og Italia. Norge ble nummer fire, for tredje stafett på rad, nesten ett minutt bak Italia på tredje.

Synnøve Solemdal sendte Tiril Eckhoff ut på 10. plass etter første etappe. Der gikk Eckhoff en kanonetappe tross tre ekstraskudd, og da Tandrevold gikk ut på tredje etappe var Norge på tredjeplass, kun 34 sekunder bak ledende Italia.

les også

Samboeren om L’Abée-Lunds triumf: – Endelig fikk han betalt

Tandrevold holdt hodet kaldt og med ett ekstraskudd sendte hun Olsbu ut på 4. plass, fremdeles kun 32 sekunder bak ledende Italia.

Men på Olsbus første skyting på ankeretapper, den liggende, gikk det galt. Etter tre treff ble det full stopp. og etter tre ekstraskudd sto det fremdeles én blink igjen. Dermed ble det strafferunde.

Slo Sverige for første gang

Før lørdagens stafett i Holmenkollen egget Sveriges tyske trener Wolfgang Pichler til nasjonskamp.

Etter at Sverige har slått Norge i alle de fire foregående kvinnestafettene denne sesongen (se faktaboks), sa han til NRK før rennet at det å slå Norge smaker ekstra godt.

Akkurat det brukte Eckhoff som motivasjon da hun gikk forrykende på ski.

I sesongens siste kvinnestafett fikk Pichler lite å juble for, da Sverige tross god skyting endte helt nede på sjetteplass.

– Jeg måtte bare gi alt. Og jeg merket at Sverige fikk slite litt på slutten, så det var deilig, sier hun til NRK, før hun legger til at det viktigste er å slå svenskene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder