DOBBELT MAGNUS: Norges verdensmester fotografert i sjakk-lokalet i St. Louis, der han nå spiller Sinquefield Cup. Foto: Lennart Ootes

Carlsen etter remis: – Jeg er klar til å bryte forbannelsen

(Maxime Vachier-Lagrave-Magnus Carlsen 1/2–1/2) Vinneren av Sinquefield Cup har alltid vunnet første runde. Nå vil Magnus Carlsen (27) gjøre noe med den forbannelsen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Han spilte remis - med svarte brikker - mot sin franske kompis Maxime Vachier-Lagrave (27) i sitt første parti i St. Louis lørdag kveld norsk tid. Partiet var over etter 38 trekk og drøyt tre timers spill.

– I fjor hadde jeg en oppmuntrende remis mot Fabi (Caruana) i den første runden. Jeg har også en gang opplevd å lede Sinquefield Cup selv om jeg tapte i den første runden. I dag hadde jeg ingen problemer å få remis med svart. Så jeg er klar til å bryte den forbannelsen, sa Carlsen i intervjuet med Maurice Ashley på arrangørens hjemmeside etter partiet.

les også

Carlsen-tabbe og turneringen er tapt

– Jeg fant ingen vei til seier innrømmet nordmannen, som i Sinquefield Cup trolig får sitt siste møte med Fabiano Caruana (25) før deres VM-kamp i november. Men det kommer ikke før i syvende runde.

Her kan du spille gjennom partiet (ekstern lenke)

I lørdagens parti mot Vachier-Lagrave hadde ikke Carlsen noen stor åpning, men han kom tilbake og hadde ingen problemer med å klare remis med sine svarte brikker. Trekningen har forøvrig gitt at han har svarte brikker i tre av de fire første partiene av årets Sinquefield Cup.

les også

Sjakk-Hammer vant – og avanserte 60 plasser på verdensrankingen

Carlsen vant Sinquefield Cup i 2013, og har siden endt som nummer to i 2014, 2015 og 2017 (han spilte ikke i VM-året 2016).

Det er et sterkt felt i årets Sinquefield Cup - med syv av topp 10 i verden på plass.

Søndag skal Carlsen spille med hvite brikker mot Sergej Karjakin, hans VM-motstander i 2016.

Resultater lørdag:

Hikaru Nakamura-Viswanathan Anand 1/2–1/2.

Maxime Vachier-Lagrave-Magnus Carlsen 1/2–1/2.

Fabiano Caruana-Aleksander Grisjtsjuk 1/2–1/2.

Shakhriyar Mamedyarov-Wesley So 1–0.

Levon Aronian-Sergej Karjakin 1–0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder