Pappa Ruud: – Større sjanse i US Open enn i Wimbledon

Om Casper Ruud (19) klarer å komme inn i hovedrunden i US Open, har han klart tre av fire Grand Slam-turneringer i 2018.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Sjansen er større i US Open enn det var i Wimbledon, sier pappa Christian Ruud til VG.

I Wimbledon tapte Snarøya-karen allerede i 1. kvalifiseringsrunde. Onsdag står han foran den samme oppgaven i US Open. Pappa er på plass i New York.

– Hvorfor er muligheten større i US Open?

– Casper liker best grus og hardcourt. Her i US Open er det medium langsom hardcourt - men med mye «liv» i ballene, sier Ruud og ler av sitt eget svar.

– Det er langsomt, men likevel raskt! Og Casper liker det, tror jeg.

les også

Ruud yppet seg mot en av verdens beste

Når VG snakker med Christian Ruud er det sen ettermiddag i New York og sønnen har nettopp gjort de siste forberedelser.

– Han er frisk og det ser bra ut.

– Blir dere skuffet om han ikke kommer inn til hovedturneringen?

– Nei. Altså: Målet er selvfølgelig å komme så langt. Men kanskje spiller Casper dritbra, men taper. Han kan ikke gjøre annet enn sitt beste.

Christian Ruud mener at Casper har spilt bra i det siste. Ikke på sitt aller beste, men bra. Og målet til Team Ruud er fortsatt å komme inn på topp 100 før året er omme.

les også

Williams fant ut at søsterens drapsmann var løslatt – ti minutter før sjokktap

– Det blir syv til ni turneringer til i år. Det er absolutt realistisk å klare det. Casper hadde ikke noe stort annet halvår i fjor, og dermed skal det ikke så mye til å tjene rankingpoeng nå. Casper har ikke så mye å forsvare. Men det blir utvilsomt ikke lett. Vi trenger noen gode uker nå.

Han er nå nummer 143. I onsdagens første kvalifiseringsrunde skal Ruud opp mot Andrea Arnaboldi, som på papiret er en lett motstander. Han er nå nummer 180 i verden.

les også

Ruud flytter til Spania for å trene med Rafael Nadal

– Men det er ikke så enkelt. Arnaboldi har spilt bra i det siste. Selv om han er mye dårligere ranket, forventer vi tøff motstand. Kanskje spiller han som en nummer 110 i verden, forklarer Christian Ruud.

Om han vinner mot Arnaboldi, venter i utgangspunktet lettere motstand i neste runde: Slovenske Blaz Rola eller australske Max Purcel.

Ruud kom inn i hovedturneringen både i Australian Open og French Open.

PS! Eurosport Player og Eurosport.no sender Casper Ruuds kamp onsdag fra kl. 17.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder