Erik Follestad skal delta i ekstremsport: – Vet ikke hva jeg går til

Hva får du om du blander bobkjøring, ishockey og alpint? Den underholdende og tidvis farlige ekstremsporten «Crashed Ice», som Erik Follestad (28) nå skal delta i.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg gruer meg skikkelig. Jeg har aldri gjort noe slikt før, og jeg vet egentlig ikke hva jeg går til, noe som gjør det umulig å forberede seg eller trene til det. Det går sykt fort, og det er fort gjort å krasje.

– Men samtidig gleder jeg meg skikkelig, sier han om konkurransen du kan følge på VGTV.

Som tidligere hockeyspiller er Erik Follestad kjent med tøffe tak på isen. Men det som venter ham i Saint Paul, i hockeystaten Minnesota, er noe helt annet.

Der skal han nemlig konkurrere i «Red Bull Crashed Ice», en relativt fersk ekstremsport. Red Bull skriver på sine sider at sporten appellerer til det folk flest liker: Det er fysisk utfordrende, røft og tøft, kombinert med høy fart og smidighet.

Erik Follestad la opp som ishockeyspiller i en alder av 26 år. Etter at han la skøytene på hylla har vært fast deltager i VGTV-programmet «Spårtsklubben» og hockeyekspert på TV 2. I fjor høst var han med i «Skal vi danse».

VGTV kommer til å gi deg høydepunkter og livesendinger fra de fire konkurransene som Follestad skal delta i.

– Da det ble klart at Erik skulle være med, så kastet vi oss raskt rundt for å skaffe rettighetene til å vise dette på VGTV. Vi gleder oss til å følge ham, og er veldig spent på hvordan han kommer til å hevde seg i dette sirkuset, sier VGTVs programsjef Martin Jøndahl.

Follestad skal i aksjon i USA, Finland, Frankrike og Canada.

les også

Erik ute av «Skal vi danse»

Verdens raskeste skøytesport

– Jeg ble satt i kontakt med dem etter at jeg gikk i bobbanen, så har vi bare tatt det derfra. Jeg har sett en del på det tidligere, og helt siden jeg la opp som hockeyspiller har jeg egentlig alltid hatt lyst til å prøve det, sier den gamle iskrigeren.

Se Follestad i bobbanen i videovinduet under!

Før Asker-gutten satte utfor i Lillehammer, hadde ingen klart å stå hele banen ned uten å falle. Nå skal han prøve å holde seg på beina i den bratte banen i Minnesota.

les også

Follestad besvimte på direkten etter MMA-Meeks nakkegrep

Det er den raskeste sporten som foregår på skøyter, og det kan gå så fort som 80 kilometer i timen.

– Når jeg nå først skal faktisk reise til USA for å gjøre dette, må jeg egentlig bare kline til og gå all inn. Det er dumt å være ferdigkjørt, se tilbake på det og tenke at man kunne gitt enda mer, sier han.

ENORM INTERESSE: Dette bildet er fra da Crashed Ice ble avholdt i den nordirske hovedstaden Belfast. Bildet er fra 2015 – og interessen har bare vokst og vokst. Foto: Handout / Getty Images Europe

Selve konkurransen starter lørdag, men fredag skal den gamle Vålerenga-spilleren i aksjon i kvalifiseringen. Da går man én og én, og man kvalifiserer seg basert på tid. De 64 beste går videre, og deretter blir det heat, med fire deltagere i hvert løp.

les også

Vålerenga-backen la opp som 26-åring: Iskrigeren slet med å holde tårene tilbake

De 64 skal deretter halveres til 32, som skal delta i «the main event».

Det er vanskelig å sette seg noen mål, men jeg håper å komme med de 32 beste. Det hadde vært kult. Men dette løpet (i USA) blir på en måte en sånn prøvevariant, hvor jeg får kjenne litt på det og vite hva jeg står overfor.

Når de 32 beste setter i gang, er det et voldsomt folkeliv, med over 100 000 mennesker til stede for å overvære den fartsfylte begivenheten.

Follestad har tidligere vært klar på at familien hans, spesielt moren, ikke var veldig fornøyd da han sto på skøyter ned bobbanen i Lillehammer. Hun er ikke så veldig fornøyd nå heller, erkjenner han.

– Hvem gruer seg mest: Du eller moren din?

– Mamma, uten tvil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder