KOMMER TILBAKE: 36 år gamle Serena Williams blir igjen å se på tennisbanen under Fed Cup i North Carolina i februar. Foto: Paul Crock, AFP

Serena Williams tilbake på tennisbanen fem måneder etter fødselen

Tennisstjernen Serena Williams satte comebacket på vent etter et overraskende tap i desember. Nå er formen god nok til at hun varsler ny retur til tennisbanen.

Sammen med søsteren Venus Williams skal 36-åringen spille mot Nederland i Fed Cup i North Carolina den 10. og 11. februar, melder ESPN.

Williams comeback kommer fem måneder etter at hun fødte datteren Alexis Olympia, som hun fikk sammen med ektemannen Alexis Ohanian i september 2017.

Etter at hun avslørte graviditeten i fjor, annonserte stjernen samtidig at hun ville stå over resten av sesongen i 2017, og komme tilbake på banen over nyttår.

Tapte første comeback

I desember i fjor gjorde hun likevel et etterlengtet comeback etter fødselen med en oppvisningskamp i Abu Dhabi, der hun tapte mot Jelena Ostapenko under Mubadala World Tennis Championship.

«Etter å ha spilt min første kamp etter fødselen innså jeg at, selv om jeg er veldig nære, er jeg ikke i den formen jeg personlig ønsker å være, skrev Williams i en erklæring som hun postet på sin Snapchat-konto like etter kampen i Abu Dhabi.

Etter dette trakk stjernen seg også fra the Australian Open i fjor.

«Treneren min har alltid sagt at jeg bare skal delta i turneringer når jeg er klar for å gi alt. Når det er sagt er jeg skuffet over at jeg ikke skal konkurrere i the Australian Open dette året», fortsatte Williams.

Under turneringspausen har Williams falt til 22.-plass på WTA-rankingen.

Den amerikanske tennisspilleren har så langt hatt en imponerende karriere. Hun ble kåret til verdens beste kvinnelige tennisspiller på WTA-rankingen for første gang i juli 2002. Etter dette har hun ligget på topp på rankingen ved åtte ulike anledninger.

I 2016 vant hun Wimbledon-turneringen for syvende gang, og tidligere har hun også tatt fire OL-gull.

Måtte opereres

Tennisstjernen blir også å se på forsiden av det amerikanske motemagasinet Vogue i februar sammen med datteren – som blir den yngste som noen gang har prydet magasinforsiden.

I intervjuet med magasinet avslører Williams at snittet der datteren hadde blitt hentet ut med keisersnitt åpnet seg i etterkant av fødselen. Det førte til at hun måtte gjennom en operasjon for å fjerne en blodansamling i magen som kom av at hun hadde tatt en blodfortynnende medisin mot blodpropp.

Dermed ble 36-åringen liggende ytterligere seks uker på sykehus.

På tross av komplikasjonene fortalte Williams til magasinet at hun nå har det bedre på grunn av datteren.

– Når jeg er for stresset taper jeg kamper, og jeg føler at mye stress ble borte da Olympia ble født:

– Å vite at jeg har denne vakre babyen å komme hjem til får meg til å føle at jeg ikke trenger å spille en ny kamp. Jeg trenger ikke pengene, titlene eller prestisjen det fører med seg. Jeg vil gjerne ha dem, men jeg trenger dem ikke. Det er en ny følelse for meg sa hun til Vogue.

Likevel har tennisstjernen satt seg som mål å vinne 25 Grand Slam-titler for å sette ny rekord i 2018. Williams har allerede 23 titler. Hvis hun greier det vil hun tangere Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder