ENDELIG PÅ PALLEN IGJEN: Tiril Eckhoff på vei på podiet etter 3. plassen på fellesstarten i Ruhpolding sist søndag. Foto: Kerstin Joensson , Ap

Tiril Eckhoff: - Jeg gikk litt lei

RUHPOLDING (VG) Fire-fem uker på farten før jul gjorde at skiskytter Tiril Eckhoff (25) gikk lei. Men nå er hun på hugget igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De tre verdenscuprennene i Ruhpolding i forrige uke ble en solid opptur. Bare fire skiskyttere plukket flere verdenscuppoeng, hun tok en 3. plass på fellesstarten og var raskest av samtlige i sporet på jaktstarten.

– Det er deilig, for jeg har vært både fortvilet og forbannet over treffprosenten. Men jeg jobbet bra i jula og nå får jeg betalt for det. Det er digg når det snur, sier Eckhoff til VG før ettermiddagens 15-kilometer.

VG LIVE Følg jentenes normaldistanse fra klokken 14.15

Hun innrømmer at hun var sliten før jul. Sliten og lei.

– Det ble lenge å være på tur i fire-fem uker og det gikk utover treffprosenten. Det blir veldig ensformig og så blir du sliten også. Det går utover hodet mitt. Jeg gikk litt lei. Nedturene med blant annet 30., 34. og 39. plass før jul er historie.

Fourcade hylles av Thingnes Bø: – Han er sykt god

– Man må kjenne litt på nedturene før det går oppover. Uansett har jeg taklet det bra i år selv om det går dårlig. Jeg er blitt bedre også på det området, sier Eckhoff som har trent mye skyting.

– Har tatt nye steg

Det ser ikke ut til å ha gått utover langrennsformen.

– Jeg var raskest på jaktstarten og tredje raskest på fellesstarten. Det får jeg ta med meg for det er ikke hver dag jeg går raskest i verdenscupsirkuset. Jeg har tatt nye steg.

Slik starter de norske jentene på 15-kilometeren (starttid i parentes):

11. Fanny Horn Birkeland (14.20)36. Tiril Eckhoff (14.33)43. Marte Olsbu (14.36)66. Synnøve Solemdal (14.48)100. Lene Berg Ådlandsvik (15.05)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder