VANT: Felix Stephensen (i midten) vant det første offisielle norgesmesterskapet i poker. Foto: Stacha Tomas , Global Poker Tour/NTB Scanpix

Felix fikk sin revansje - vant poker-NM

GARDERMOEN (VG) Felix Stephensen (25) utkonkurrerte 1973 spillere, og vant det første offisielle norgesmesterskapet i poker.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

11 spillere sto tirsdag opp med drømmen om å bli tidenes første offisielle norgesmester i poker i mesterskapets hovedturnering.

Men for en etter en ble drømmen knust, og til slutt satt fjorårets VM-helt Felix Stephensen og Silje Nilsen heads up i kampen om den historiske tittelen og 1,4 millioner kroner.

LES OGSÅ: Felix Stephensens vei for å bli best

Etter at det raskt ble spilt ned til tre spillere, ble den en intens kamp mellom Stephensen, Nilsen og Anders Bjerk. Sistnevnte ble til slutt slått ut av Stephensen.

Og etter rundt 40 timer ved pokerbordet fordelt på fire dager kunne Stephensen til slutt strekke armene i været og juble for tidenes første offisielle NM-tittel i poker.

– Denne tittelen henger veldig høyt, sier han til VG etter triumfen.

– Det var veldig viktig å vinne, hadde det blitt annenplass hadde jeg blitt veldig, veldig skuffet. Det var helt fantastisk til slutt å vinne.

Silje Nilsen kjempept en tapper kamp mot Stephensen, men måtte til slutt gi tapt.

– Jeg er veldig skuffet, jeg tror ikke det kan beskrives. Det går nok noen dager før det går over, men akkurat nå er det ikke noe stas, kommenterer Nilsen.

– Dette har jeg ventet på

1974 spillere stilte til start i hovedturneringen under det første offisielle mesterskapet i poker på norsk jord.

Hovedturneringen, som spilles i No Limit Texas Hold'em, hadde et innkjøp på 5000 kroner – hvor fem prosent av innkjøpet gikk til Blodkreftforeningen.

– Det er helt nydelig å få spille NM i Norge. Rett og slett helt nydelig. Arrangementet har gått helt knirkefritt, og folk koser seg. Det har gått akkurat slikt vi håpet på. Dette har jeg ventet veldig, veldig lenge på, sier en av Norges største pokerprofiler Johnny Lodden.

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse. Jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve dette i min tid. Men jeg er fortsatt litt forbannet over at vi ikke får lov til å spille poker i morgen, sier den norske pokergudfaren Thor Hansen, som lever med uhelbredelig blodkreft.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve dette. For fire år siden var jeg veldig syk, og trodde ikke jeg skulle leve så lenge. Det varmer hjertet mitt, fortsetter han.

President i Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, er også svært fornøyd med arrangementet.

– Det er helt fantastisk å få lov til å være med på dette. Jeg trodde det skulle bli en suksess, men dette har overgått alle mine forventninger. Jeg er veldig fornøyd med arrangementet, sa han til VG mandag.

Turbomester

Tirsdag avgjøres også vinneren av den tredje og siste øvelsen i årets norgesmesterskap. Her kjempet 1304 spillere om tittelen i No Limit Texas Hold'em, hvorav 318 spillere var igjen til den avgjørende dagen.

Vinneren av turneringen får i tillegg til heder og ære snaut 400.000 skattefrie kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder