TIL Å BLI MATT AV: I dette bygget på Manhattan i New York skal Magnus Carlsen møte Sergej Karjakin til VM-match i november. Verdenskjente Brooklyn Bridge i bakgrunnen.

TIL Å BLI MATT AV: I dette bygget på Manhattan i New York skal Magnus Carlsen møte Sergej Karjakin til VM-match i november. Verdenskjente Brooklyn Bridge i bakgrunnen. Foto: AGON (pressebilde)

Her er New York-bygget Carlsen skal spille VM-kamp i

Verdensmester Magnus Carlsen (25) skal møte utfordrer Sergej Karjakin (26) til VM-match i en glassboks på nedre Manhattan med utsikt mot Brooklyn Bridge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter den amerikanske storavisen Wall Street Journal tirsdag.

Det har lenge vært kjent at New York kom til å bli destinasjon for årets verdensmesterskap i sjakk, men flere måneder har gått uten at VM-arrangøren har annonsert spillestedet.

Lest? Carlsen knuste VM-motstanderen forrige måned

Nå er det klart at matchen skal spilles på Fulton Market i nabolaget South Street Seaport på nedre Manhattan. Spillerne skal sitte i en glassboks i annen etasje med utsikt over East River og verdenskjente Brooklyn Bridge.

– Det høres ut som et spennende sted, sier Espen Agdestein til VG.

Carlsens manager og hovedpersonen selv reiser til verdensmetropolen i september.

– Da vil vi gjennomføre inspeksjon, og det blir viktig, fortsetter Agdestein.

Dagbladet skriver at premiepotten er bekreftet til 1 million euro, altså drøyt 9 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Oppsiktsvekkende: Carlsen kan møte Trump eller Gates

Dette blir Carlsens tredje VM-match og hans andre som regjerende verdensmester. Oppgjøret varer fra 11. til 30. november.

MESTERMØTE: Magnus Carlsen (t.h.) og Sergej Karjakin i Norway Chess for to år siden. Karjakin vant turneringen. Foto: Ole Kristian Strøm VG

SPEKTAKULÆRT: Dette bildet er tatt fra South Street Seaport på Manhattan i New York. I dette området skal Carlsen spille VM-kamp i november. Foto: Timothy A. Clary AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder