Hovedinnhold

- I år ønsker jeg meg en massasjestol

Slik feirer sportskjendisene jul - og dette håper de ligger under treet

NY FEIRING: Camilla Herrem sammen med lagvenninnene Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord på gullfesten søndag. Julefeiringen i England blir noe roligere... Foto: Bjørn S. Delebekk
NY FEIRING: Camilla Herrem sammen med lagvenninnene Tonje Nøstvold og Marit Malm Frafjord på gullfesten søndag. Julefeiringen i England blir noe roligere... Foto: Bjørn S. Delebekk
(VG Nett) Det ligger an til store pakker under treet om Camilla Herrem skal få det hun ønsker seg. Håndballkjæresten Steffen Stegavik håper på en Mac i retur...

EM-gulljente Camilla Herrem startet julefeiringen allerede i Herning forrige helg. Når pakkene snart skal åpnes, befinner hun seg i England sammen med kjæresten, Elverum-spiller Steffen Stegavik.

- I år ønsker jeg meg en massasjestol, sier hun til VG Nett.

- Julen er tradisjon! Jeg står opp tidlig og ser på tegnefilmer, som vi gjorde da vi var barn. Klokken fem spiser vi middag sammen med hele familien, før vi åpner pakker og koser oss skikkelig. Vanligvis er vi hjemme på Sola, men i år feirer vi i England, der søsteren min bor. Hun er litt «for gravid» til å fly hjem til Norge.

Med på turen er Steffen, som regner med at det blir pakkeåpning først 1. juledag og engelske tradisjoner.

- Jeg pleier å feire hjemme med familie, ribbe, god mat og avslappende tv-titting. Mitt gaveønske i år er vel en Mac, sier kjæresten.

Feirer med Christina

Norges mest omtalte idrettspar er friidrettsutøverne Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic. Det blir ikke spyd og hekker under treet, skal vi tro paret, som skal feire jul sammen hos familien til Christina.

FRED PÅ JORD: Andreas vil ha fred på jord. Christina mener de nærmeste vet godt hva hun ønsker seg. Foto: Scanpix
FRED PÅ JORD: Andreas vil ha fred på jord. Christina mener de nærmeste vet godt hva hun ønsker seg. Foto: Scanpix

- Jeg ønsker meg fred på jord! Hvis det skjer i 2011, kommer jeg til å kreve fredsprisen, sier Andreas, som ikke er ukjent med priser gjennom karrieren som verdens beste spydkaster de siste seks-syv årene.

Christina Vukicevic elsker julen:

- Jeg skal feire hos pappa. Selv om jeg er 23 år, liker jeg fortsatt å bli dullet med. Julaften står jeg tidlig opp og ser på barne-TV med broren min.

- Hva ønsker du deg til jul?

- Jeg er 23 år og har egen inntekt, så jeg kjøper det meste jeg har lyst på selv. Men jeg tror Andreas, pappa og broren min kjenner meg så godt at de vet hva jeg ønsker meg, røper Christina overfor VG Nett.

Personlig rekord?

De mest sprikende gaveønskene er det sprinter Ezinne Okparaebo som har. Hun skal feire jul med god mat, juletre hos familien hjemme i Oslo.

- Hva ønsker du deg?

- En fin sesong, en personlig rekord, slutt på all fattigdom og fred på jord. Og kanskje en fin veske...

Ishockeyproff Tore Vikingstad spiller til daglig i Hannover, men det blir ikke felles feiring med byens andre store nordmann, fotballproff Mohammed Abdellaoue.

- Jeg feirer jul i Tyskland med familie, ribbe og pinnekjøtt. Jeg ønsker meg som regel en del klær, også i år, sier Vikingstad.

Cecilia Brækhus har oppholdt seg mye i Tyskland i løpet av 2010, men når julen nærmer seg kommer hun alltid hjem til Bergen.

- Jeg feirer jul i Bergen med familie. På julaften er det alltid grøt og pinnekjøtt og gjerne en tur på fjellet.

(saken fortsetter under bildet)

FAMILIE: Cecilia Brækhus gleder seg til å feire sammen med mamma Jorunn og resten av familien. Foto: Scanpix
FAMILIE: Cecilia Brækhus gleder seg til å feire sammen med mamma Jorunn og resten av familien. Foto: Scanpix

- Å komme hjem til jul i Bergen etter et hektisk år, er noe
jeg gleder meg veldig til. Jeg savner jo venner og familie hele tiden. Det er ikke ofte jeg får samlet alle på et sted, men det får jeg i julen, forteller Cecilia til VG Nett.

Å tilbringe tid med familie og venner er også hennes største juleønske:

- Det er det jeg ønsker meg mest før jeg må reise ut igjen.

Mest trening

Skøyteløper Håvard Bøkko kan fortelle om en skøytejul med mye fokus på trening. Bøkko blir hjemme til 28.desember, men så går turen til Inzell for å trene frem mot EM.

- Første juledag treffes alle som har vært med i skøytegruppen hjemme. Det har blitt en fin tradisjon.

Hva ønsker du deg til jul?

- Jeg håper på en overraskelse...

IKKE DET STORE: Magnus Carlsen har ikke noe nært forhold til selve høytiden. Foto: AFP
IKKE DET STORE: Magnus Carlsen har ikke noe nært forhold til selve høytiden. Foto: AFP

Magnus Carlsen har gjennomført et nytt strålende år ved sjakkbrettene, men julen er ikke det som opptar Magnus mest:

- Jeg feirer sammen med familien min. Men jeg bryr meg ikke noe særlig om julen. Jeg tilhører ikke noen av religionene, så det gjør det litt vanskelig å bli opprømt av høytiden, sier sjakkesset til VG Nett.

Til Dubai for trening og kos

John Arne Riise benytter noen etterlengtede feriedager fra profftilværelsen i Roma til å ta med familien til Dubai.

- Jeg tar med meg kona og mine to døtre. Blir deilig med sol og 25 grader, skriver han på bloggen sin.

- Jeg har mistet 7-8 uker på grunn av skade i første halvdel av sesongen, så jeg tar med meg min personlige trener til Dubai, hvor vi skal ha to daglige økter. Jeg gleder meg enormt til å tilbringe noen dager i sola med jentene mine og håper at de får en fin julefeiring, melder Riise.

Per Ciljan Skjelbred må belage seg på kaldere temperaturer på Lade i Trondheim, men som nybakt pappa gleder han seg mer til jul enn noensinne - og han ønsker seg snille barn:

Hvilke juletradisjoner er viktige for deg?

Å, det er mye. «Flåklypa» og «Grevinnen og hovmesteren» på tv er jo viktig å få med seg. Ellers er julemiddagen med familien den viktigste tradisjonen, sier han til rbk.no.

PYNTER TIL JUL: Therese Johaug benyttet lille julaften til å hjelpe med pyntingen av tre hjemme i Dalsbygda. Foto: Lillian Holden
PYNTER TIL JUL: Therese Johaug benyttet lille julaften til å hjelpe med pyntingen av tre hjemme i Dalsbygda. Foto: Lillian Holden

- Skal spise alt jeg vil

Therese Johaug lever til vanlig et hektisk liv i langrennssirkuset på hotellrom rundt omkring i Europa. Nå gleder hun seg til rolige dager i Dalsbygda før turen går til Tour de Ski sent i romjulen.

- Det er roen og freden jeg ser mest frem til - og det at jeg skal spise akkurat så mye jeg vil av god julemat! På ønskelisten står en ny telefon øverst, sier Johaug til VG Nett.

For å komme i ordentlig julestemning tar hun med seg «Tre nøtter til Askepott» på tv før julen senker seg i Dalsbygda.

Da kan julen komme!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport