Hovedinnhold

- Var nervøs før sistehoppet

GULLGUTTER: De norske verdenmesterne jubler på seierspallen. Fra venstre: Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Bjørn Einar Romøren og Tommy Ingebrigtsen. Foto: AFP
GULLGUTTER: De norske verdenmesterne jubler på seierspallen. Fra venstre: Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Bjørn Einar Romøren og Tommy Ingebrigtsen. Foto: AFP
Roar Ljøkelsøy sikret Norge en overlegen seier i søndagens lagkonkurranse i skiflyvings-VM.
De norske gutta fikk dermed slått fast at Norge er verdens klart beste skiflygernasjon.

Fra laget som vant i Planica i 2004 var Sigurd Pettersen byttet ut med Lars Bystøl. De tre som vant laggull for annen gang var Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy. Trener Mika Kojonkoskis magefølelse ble nok en gang utslagsgivende.

Bystøl fikk sjansen og leverte sakene sine med 200,5 meter i første omgang. Han gjorde kampen om gullet litt spennende med å slå av til 180 meter i 2. omgang. Det gjorde at finnene var bare 11,9 poeng bak med Janne Ahonen og Roar Ljøkelsøy igjen på toppen.

Det var spennende helt til Ahonen landet på 193,5 meter.

Var nervøs

Med VM-vinneren individuelt som norsk ankermann kunne det ikke gå galt. Ljøkelsøy gjorde som han skulle, selv om han innrømmet at han var nervøs da han satt alene igjen på toppen. Han tenkte på Andreas Kofler, som ødela vertsnasjonens medaljesjanser da han fikk en vindkule og datt ned på 95 meter.

- Du så hva som skjedde med Kofler. Jeg var nervøs, for det var ustabil luft over kulen. Det kunne skjedd meg også, sa en svært lettet Ljøkelsøy som sikret litt med 200 meter i sistehoppet.

At det var Finland som kom nærmest nordmennene var litt overraskende. For det var hjemmefavorittene Østerrike som var sterkest lagmessig i den individuelle konkurransen. Men Koflers miss i det tredje av Østerrikes åtte hopp spolerte sjansene. Allerede da begynte mange publikummere på hjemveien.

De norske gutta med gullmedaljene etter søndagens triumf. Foto: Scanpix
De norske gutta med gullmedaljene etter søndagens triumf. Foto: Scanpix
Gjorde jobben

- Jeg følte jeg gjorde jobben min, og fikk satt standarden i 1. omgang med 196 meter. Det gjorde at Lars og Tommy fikk vekk noe av presset, sa Romøren til NTB.

Nordmennene hoppet etter samme rekkefølge som for to år siden. Romøren skaffet de første poengene med 196 meter 1. runde, mens Lars Bystøl fulgte opp med 200,5 meter og Tommy Ingebrigtsen hoppet 192,5. Ankermann Ljøkelsøy hadde samme lengde som Bystøl.

Norge ledet med 26 poeng halvveis i rennet som måtte avbrytes en stund i første omgang på grunn av sterk vind. Forholdene bedret seg, og frykten for at man kunne avvikle bare en omgang viste seg ubegrunnet. For to år siden vant det norske laget med 7,8 poeng. Nå var nordmennene mer overlegne og endte hele 20,7 poeng foran finnene. Det tilsvarer drøye 17 meter.

En drøm

- Det er alltid en drøm å vinne et laggull. Det måler liksom standarden på hele lagarbeidet. Det er en god følelse å se laget vinne, sa en mektig stolt landslagstrener Mika Kojonkoski.

Finnen er stolt av samtlige av sine hoppere. Spesielt Bystøl som ble vraket til det individuelle rennet, men som med vant tilbake plassen fra Henning Stensrud.

- Lars er en meget bra lagspiller, og jeg stolte på at han hadde en god følelse, sa Kojonkoski.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp