Hovedinnhold

- Uforsvarlig å sette verdensrekord

** Remen Evensen mener FIS har ødelagt for 250 meter

I SVEVET: Johan Remen Evensen under et prøvehopp i Kulm i Bad Mitterndorf 15.januar i fjor. Foto: AFP PHOTO/ DIETER NAGL Foto:
I SVEVET: Johan Remen Evensen under et prøvehopp i Kulm i Bad Mitterndorf 15.januar i fjor. Foto: AFP PHOTO/ DIETER NAGL Foto:
(VG)Johan Remen Evensen (27) tviler på om juryen i Vikersund tillater høy nok fart for drømmegrensen 250 meter i skiflyging.

Hans egen verdensrekord på 246,5 meter - et fantomhopp i monsterbakken for to år siden - tror han vil overleve alle angrep under helgens renn.

Selv skulle han gjerne sett 250 meter. Men han tviler. Fordi det internasjonale skiforbundet (FIS) har endret utstyrsreglementet foran årets sesong. Med et redusert rundmål (avstanden mellom kropp og tekstil) i hoppdressen - fra seks til to centimeter - blir det dårligere oppdrift.

- FIS har tatt bort en hel del av «vingespennet», sier Johan Remen Evensen.

- Høy fart

Sammenlignet med da han selv presterte grensesprengende hopp for to år siden - og fløy to ganger til verdensrekord - er mye forandret. Mest i hoppernes disfavør synes den pensjonerte superflygeren fra Molde.

- Farten må opp fem-seks kilometer på hoppkanten i forhold til da jeg hoppet verdensrekord. Det igjen vil føre til enorm høyde, og en hastighet på mellom 150 og 160 kilometer i landingsøyeblikket, sier Remen Evensen.

Akkurat det tror han ikke juryen vil tillate.

- Juryen får et problem. For med de nye dressene kan det bli uforsvarlig å prøve seg på 250 meter, sier Remen Evensen.

Les også:  Syk Jakobsen frykter for Vikersund-formen 

Snøscooterhopp

Han kommer til å være i Vikersund i helgen. Hoppskiene parkerte han overraskende for ett år siden. Men han har ikke glemt å fly. Tidligere denne uken «perset» han med en hårete snøscooter under en konkurranse i Alta. Og ble målt til 16 meter. Men bare halvparten så langt som «spesialistene» fra Finnmark.

Styremedlem i hoppkomiteen i FIS - og teknisk delegert (TD) i verdenscuprenn - Bertil Pålsrud poengterer at det er tre forhold som må klaffe for at det skal bli verdensrekord.

Forlenget unnarenn

- Det må være gunstige vær og vindforhold. De rette hopperne må være i superform. Og farten på hoppet må være riktig, sier Bertil Pålsrud.

At unnarennet i Vikersundbakken er forlenget noen meter, og klar for 250 meter, er ingen garanti for rekord poengterer Pålsrud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp