Hovedinnhold

Til OL i angrepsposisjon

De norske hopperne med Roar Ljøkelsøy i spissen reiser til OL i Torino i angrepsposisjon.
Optimismen og spenningen er stor. Femteplass til Sigurd Pettersen lørdag og tredjeplass i lagkonkurransen søndag var beholdningen i de siste verdenscuprennene før OL.

- Vi kan vel aldri si oss helt fornøyd når vi ikke klarer å prestere på det nivået vi vet vi er gode for. Lagkonkurransen søndag ble litt ujevn. Vi endte 23 poeng bak finnene som vant, men det er ingen krise når vi ikke er lenger bak på en middels dag, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB søndag.

- Egentlig var det et positivt tegn, for det var bare Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl som klarte å ta ut hvert sitt gode hopp. Bjørn Einar Romøren og Sigurd Pettersen fikk det ikke helt til og har mye mer å gå på. Det får vi ta med oss når vi midt i neste uke setter kursen for Torino og OL.

Finnene tok seieren i søndagens lagkonkurranse med Østerrike på 2. plass. De norske hopperne var tre poeng bak østerrikerne, selv om verken Bjørn Einar Romøren eller Sigurd Pettersen fikk det til å klaffe.

Det vitner om norsk styrke, for bakover til Tyskland på 4. plass var det så mye som 24 poeng. Stor kapasitet Roar Ljøkelsøy fikk opp et hopp på 148,5 meter i første omgang. Det var uten tvil konkurransen beste hopp. Litt synd at Ljøken ikke lyktes helt i annenhoppet sitt, men han fikk likevel vist at han har stor kapasitet.

- Vi reiser til OL i full angrepsposisjon. Selv om vi kan bedre enn det vi fikk vist i helgen, så er det ikke tvil om at mye av det våre gutter presterte var positivt. Sigurd Pettersen gjorde en kjempegod konkurranse lørdag og var nær ved å gå helt til topps, mens Ljøkelsøy viste styrke i lagkonkurransen søndag, sa Bråthen.

De norske hopperne reiser til OL-byen onsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp