Hovedinnhold

VM-hopper Andreas Stjernen blir pappa i juli

<p>VENTER BARN: Elisabeth Sundnes og Andreas Stjernen venter deres første barn. I juli blir de foreldre til en pike.</p>

VENTER BARN: Elisabeth Sundnes og Andreas Stjernen venter deres første barn. I juli blir de foreldre til en pike.

Foto: PRIVAT
LAHTI (VG) Uansett hvordan Lahti-mesterskapet blir så går det mot «gull» for VM-hopper Andreas Stjernen og samboer Elisabeth Sundnes. I juli venter de barn.

Denne saken handler om:

– Det blir baby i juli. Ei lita jente. Jeg er spent, og vi gleder oss veldig, sier Andreas Stjernen.

Hopp i Lahti-VM:

02.03: Storbakke, menn

04.03: Storbakke lag, menn

Han har hoppet godt på trening. Blant de beste. Men i kvalifiseringen torsdag ettermiddag skuffet han med bare 89 meter.

– Jeg prøver å gjøre noen små justeringer for at det skal bli enda bedre. Men jeg bommer på posisjonen i tilløpet, og da blir det ganske mye dårligere. Utfordringen er at man går høyt ut av hoppet her i Lahti, og må være tålmodig for å fly langt, sier Stjernen.

VG+ på innsiden av hopplandslaget

Han er heltids skihopper. Samboeren er sykepleier. Og paret har bosatt seg i ny bolig på Grilstad i Trondheim. Nå øker familien fra to til tre. Men Andreas Stjernen bekrefter overfor VG at han fortsetter som hopper på toppnivå.

Artikkelen fortsetter under bildet

<p>I OVARENNET: Andreas Stjernen på vei mot hoppkanten i kvalifiseringen.</p>

I OVARENNET: Andreas Stjernen på vei mot hoppkanten i kvalifiseringen.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Den 28-årige nordtrønderen har verdens tredje lengste skihopp med 249 meter fra Vikersund i fjor – 2,5 meter bak verdensrekorden til Anders Fannemel (251,5) fra samme bakke – og har vært på pallen tre ganger i verdenscupen.

Familierekorden holdes av faren – den gamle storhopperen og tidligere Rosenborg-direktøren Hroar Stjernen – som vant Bischofshofen-rennet i Hoppuka i 1985. Han var landslagshopper da Andreas kom til verden i 1988.

Les også:  Stöckl tok til tårene etter tidenes hopprenn

– Planen er å fortsette karrieren som skihopper. Det gikk bra for pappa å være hopper da jeg var liten, men karrieren hans raknet litt, da jeg begynte å kreve mitt, sier Andreas Stjernen – med lattermild stemme.

Johann Forfang så ut som han er på vei til fjorårets mestertakter med 96,5 meter i kvalifiseringen. Daniel-André Tande derimot hoppet bare 94 meter – 9,5 meter bak Kamil Stoch (klart best og VM-favoritt).

– Trening er trening. Og renn er renn. Jeg er overhodet ikke bekymret. Hoppingen min blir bedre og bedre, og jeg vet akkurat hvilken detalj som skal til for at jeg hopper 9,5 meter lenger. Jeg må være mer offensiv i oppstarten av bevegelsen på hoppet, sier Danle-André Tande.

VGTV: Sportsnyhetene

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp