Hovedinnhold

Andreas Stjernen 0,6 poeng fra bronsemedaljen

LAHTI/OSLO (VG) Andreas Stjernen (28) lå på tredjeplass etter første omgang, men ble slått av polske Piotr Zyla (30) med minimal margin. Østerrikeren Stefan Kraft (23) sikret seg VM-gullet i storbakkerennet.

Denne saken handler om:

– Den sure, sure fjerdeplassen, men jeg tror jeg skal være fornøyd med den prestasjonen jeg har i dag, sier Stjernen til VG etter rennet som ble en fin konkurranse totalt sett for det norske laget med fire mann blant de 12 beste.

– Det bærer bud om at vi har et bra lag på gang, og at vi kan kjempe om både medalje og gull, sier 28-åringen om lørdagens lagkonkurranse.

Stjernen slo av en halv meter og hoppet 129 meter i finaleomgangen, dermed havnet han seks tideler bak Piotr Zyla nettopp hadde slått til med 131 meter i sitt andre hopp.

Stöckl om VM-nedturen: – Mitt ansvar

Tyske Andreas Wellinger fulgte deretter opp med 129 meter, og var 1,3 poeng foran Zyla, mens østerrikste Kraft sto igjen alene på toppen av bakken.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Han svevde 127,5 meter, og det holdt til seier med 1,3 poeng foran Wellinger. Dermed har Kraft sikret seg gull i normalbakkerennet, sølv i den blandede lagkonkurransen, og nå gull storbakkerennet.

Men det ble en fin konkurranse også sett med norske øyne. Anders Fannemel hoppet 127 meter i andre omgang, og endte til slutt på en fin femteplass.

Johann Andre Forfang hoppet «bare» 122,5 meter i finaleomgangen, og falt ned fra åttendeplass til 12. plass.

Forfang forteller om VM-dramaet: – Det svartnet for meg

<p>VM-KONGEN: Stefan Kraft gratuleres av lagkameratene etter at han har sikret seg VM-gull nummer to, og medalje nummer tre, i Lahti.</p>

VM-KONGEN: Stefan Kraft gratuleres av lagkameratene etter at han har sikret seg VM-gull nummer to, og medalje nummer tre, i Lahti.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Daniel-André Tande hoppet seg kraftig opp med solide 129,5 meter i andre omgang, og endte på tiendeplass. 

Les også: Derfor klarer ikke tande seg uten «flight socks»

– Det er en stor prestasjon lagmessig. Det er ekstremt bra. Dette viser at vi trives bedre i større bakker, oppsummerer landslagstrener Alexander Stöckl til VG.

Solid opptur

Den første omgangen var en solid opptur for det norske hopplaget. Stjernen var best av de norske, og lå på tredjeplass etter omgangens lengste hopp på 129,5 meter.

Forfang lå på åttendeplass etter 127 meter, mens Fannemel strakk seg 123,5 meter og lå på tiendeplass. Tande lå som nummer 18 etter et noe skuffende hopp på 121,5 meter.

Kraft ledet etter første omgang med 7,1 poeng ned til Stjernen og 0,9 ned til Wellinger.

PS! Sist gang Norge tok VM-gull i storbakke var da Tommy Ingebrigtsen vant i Thunder Bay i 1995.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp