Hovedinnhold

Romøren må ryggopereres

Prolaps kan ødelegge sesongen for hopperen

SLITER: Bjørn Einar Romøren sliter med en vond rygg. Her fra hopptrening på Lillehammer i sommer. Foto: Geir Olsen, VG
SLITER: Bjørn Einar Romøren sliter med en vond rygg. Her fra hopptrening på Lillehammer i sommer. Foto: Geir Olsen, VG
TRONDHEIM (VG) Bjørn Einar Romøren (31) sliter med kraftige ryggsmerter. Operasjon virker som eneste utvei. Det kan skje i dag.


Ifølge hopplandslagets sportssjef Clas Brede Bråthen er det prolaps Romøren sliter med. Han skal ha bestemt seg for et medisinsk inngrep etter en lang periode med vedvarende smerter.
- Når det gjelder ryggoperasjoner og skihopping er tidsperspektivet for full trening og konkurranser usikkert, sier Clas Brede Bråthen.

Meldte forfall

Han antyder at sesongen kan være spolert for landslagshopperen fra Bærum. Og svarer slik på om ryggplagene kan bety karrierestopp for veteranen.

- Bjørn Einar har tenkt å være med til OL i Sotsji, sier Bråthen.

Da landslaget trente i Granåsen i går - under meget friske vindforhold, og Anders Bardal, Anders Jacobsen og Anette Sagen hoppet storbakken helt ned - hadde Romøren meldt forfall.

Bråthen opplyser at mannen med den forrige verdensrekorden i skiflyging (239 meter) ikke har vært i full aktivitet siden treningsleiren i Østerrike for fem uker siden.

Smertefulle uker

Landslagets fysioterapeut Janne Karppinen bekrefter overfor VG at det er en skiveprolaps som har rammet Romøren. Og at han fra legehold skal ha blitt anbefalt operasjon.

- Jeg vet ikke når Romøren opereres. Men jeg kan skrive under på at det har vært fem smertefulle uker for Bjørn Einar. Han har hatt så vondt at han enkelte dager ikke har klart å komme seg opp av sengen, sier Janne Karppinen.

Ryggproblemene var forrige sesongs store mareritt for Romøren. I perioder var han mer på behandlingsbenken til Karppinen enn i bakken. Han har vært tvunget til mye alternativ trening.

Romøren besvarte ikke VGs henvendelse i går kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp