Hovedinnhold

Romøren: - Jeg hoppet bare først

HOPPER IKKE: Bjørn Einar Romøren hopper ikke under åpningen av nye Holmenkollen. Han sier han er lei seg om prøvehoppingen tirsdag fører til at festen onsdagen ikke blir det den skulle ha blitt. Foto: Scanpix
HOPPER IKKE: Bjørn Einar Romøren hopper ikke under åpningen av nye Holmenkollen. Han sier han er lei seg om prøvehoppingen tirsdag fører til at festen onsdagen ikke blir det den skulle ha blitt. Foto: Scanpix
(VG NEtt) Bjørn Einar Romøren sier han ikke vet hvem som ga ham beskjed om å hoppe først i Holmenkollen.

På spørsmål fra NRK Dagsrevyen om hvem det var som ba ham sette først utfor Holmenkollen under tirsdagens testhopping, svarer Romøren følgende:

- Jeg vet ikke. Jeg hoppet bare først, sier Romøren.

- Vi var flere hoppere der oppe, og jeg fikk beskjed om å hoppe først. Dette var kun en gjennomkjøring og testhopping. Vi konsentrerte oss mest om hvordan sporet var, forklarer han.

Les også:Romøren hopper ikke i kveld

Reaksjoner

For to dager siden ble det bestemt at det var Anette Sagen som skulle hoppe først i Holmenkollen under den offisielle åpningen tirsdag. Da det ble kjent at det var verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren som var førstemann utfor under testhoppingen, skapte dette sterke reaksjoner fra blant andre sportssjef Clas Brede Bråten i skiforbundet. Det var han som bestemte at Romøren ikke skulle hoppe under den offisielle åpningen tirsdag.

I intervjuet med NRK Dagsrevyen sier Romøren at han er overrasket over oppmerksomheten saken har fått.

- Jeg er litt overrasket, men jeg burde vel ha skjønt det. Det er lett å være etterpåklok. Dette var uoffisiell hopping som media og andre ikke var invitert til, sier Romøren.

Kollenhopp beklager

Kollenhopps leder Roar Gaustad legger seg flat og beklager at Bjørn Einar Romøren fikk sette utfor som første hopper under testing av nye Holmenkollen tirsdag kveld.

- På vegne av Kollenhopp ønsker jeg å beklage at tirsdagens prøvehopping forårsaket så mye støy. Vår oppgave var å tilrettelegge for onsdagens konkurranse. Anette var ikke til stede, og vi stilte med våre beste hoppere og kombinertløpere, sier Gaustad til NTB.

- Nå i ettertid ser vi at det er veldig beklagelig at det var Bjørn Einar Romøren som hoppet først. Vi burde ha sagt nei da vi fikk henvendelse fra rennledelsen da det gjaldt Bjørn Einar, men det er lite vi får gjort noe med nå, sier Roar Gaustad i en pressemelding.

- Jeg har jobbet frivillig med hoppsport 20 år, og det er 15 år siden vi startet med Kollenhopp. Vi vil kun det beste for hoppsporten både for jenter og gutter, avslutter Gaustad.

- Jeg er lei meg om dette ikke blir festen det skulle ha blitt, sier Romøren til NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp