Hovedinnhold

Romøren får fortsette på landslaget

FÅR NY SJANSE: Bjørn Einar Romøren får fornyet tillit på hopplandslaget. Foto: NTB Scanpix
FÅR NY SJANSE: Bjørn Einar Romøren får fornyet tillit på hopplandslaget. Foto: NTB Scanpix
(VG Nett) Bjørn Einar Romøren (31) blir ikke vraket fra hopplandslaget - til tross for svake resultater i vinter.

Det ble klart da landslagsledelsen offentliggjorde troppen på en pressekonferanse mandag.

Etter en skuffende sesong var det knyttet spenning til om 31-åringen fikk en ny sjanse. Nå er det altså klart at han skal representere landslaget også kommende sesong.

- Ryggen er betydelig bedre, men ikke fiks ferdig ennå. Jeg har fått fred og ro under oppholdet i USA og også fått trent opp mer muskulatur. Jeg ser på kommende sesong på at jeg vil ha en bra sesong. Det er en stund siden. Så kommer 2014-sesongen som også er veldig spennende, sier Romøren til NTB.

Dermed ble det ikke plass til Anders Jacobsen, som har bestemt seg for å gjøre comeback neste sesong.

- Anders må først bevise at han er god nok til å hoppe i verdenscupen, og til det må han kvalifisere seg gjennom renn i kontinentalcupen, sier Stöckl.

Romøren, som slet med ryggplager, oppnådde en sjuendeplass som best fra Val di Fiemme. Han avsluttet sesongen med å bli henholdsvis nummer 10 og 9 i de to skiflygingsrennene i Planica i mars.

Under skiflygings-VM i Vikersund tok 31-åringen en 29.-plass individuelt. Han var med på det norske laget som fikk fjerdeplass i lagkonkurransen.

Romøren vant sist et verdenscuprenn i finske Kuusamo 28. november 2009. Totalt er det blitt åtte triumfer.

20. mars 2005 satte Romøren verdensrekord med 239 meter i Planica. Rekorden overlevde i 5 år og nesten elleve måneder før landsmannen Johan Remen Evensen satte nåværende rekord på 246,5 meter i nye Vikersund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp