Hovedinnhold

Østerrikes hopptrener snakker ut om depresjon

Pointner: - Uten hopperne hadde jeg ikke kommet over det

TUNGE TANKER: Østerrikes hopptrener Alex Pointner forteller nå åpent om den vanskelige tider. Her er han avbildet under trening i Innsbruck i Hoppuka. Foto: Geir Olsen, VG
TUNGE TANKER: Østerrikes hopptrener Alex Pointner forteller nå åpent om den vanskelige tider. Her er han avbildet under trening i Innsbruck i Hoppuka. Foto: Geir Olsen, VG
BISCHOFSHOFEN (VG) Han har vunnet absolutt alt som Østerrikes landslagstrener i hopp. Men midt i den utrolige suksess-historien har Alex Pointner (43) kjempet en tøff kamp mot depresjon.

- Uten hopperne mine hadde jeg ikke klart meg gjennom den vanskelige tiden, sier Alex Pointner.

VG LIVE: Følg det fjerde Hoppuke-rennet fra kl. 16.00

I går snakket han om sitt livs vanskeligste utfordring på radiostasjonen Ö3. I programmet «Frokost» fortalte han programleder Claudia Stöckl om sine personlige problemer, som startet med et familiedrama under VM i skiflyging i Vikersund for to år siden.

Mannen med den røde capen - som du alltid ser svært engasjert på trenertribunen under TV-renn - reiste hjem midt under mesterskapet fordi et av hans barn havnet på mentalsykehus.

Oppholdet varte i tre måneder. Belastningen var enorm forteller Pointner. Han fikk en reaksjon. Og måtte selv ha medisinsk hjelp.

- Det var perioder hvor jeg ikke kom meg ut av sengen. Hopplandslaget visste hva som foregikk. At jeg gikk til lege. Jeg spilte med åpne kort. Og orker ikke drive med skuespill, sier Pointner.

Han forteller at stjernene Gregor Schlierenzauer , Thomas Morgenstern og de andre i landslaget viste medfølelse.

- De tok mer ansvar. Vi snakket åpent om problemet. Uten dem hadde jeg ikke kommet over det.

Det tok et halvt år før han følte seg frisk nok til å jobbe hundre prosent.

- I dag føler jeg meg sterkere enn tidligere, sier Pointner.

I dag kan firebarnsfaren feire nok en triumf. Stjerneskuddet Thomas Diethart leder Hoppuka foran avslutningsrennet i Bischofshofen. Hvis han vinner har Østerrike seks sammenlagtseiere på rad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp