Hovedinnhold

Maren (15) fryktet ikke nytt Romøren-stunt

Maren Lundby åpnet nye Midtstubakken tirsdag ettermiddag

SKRYTER AV DEN NYE BAKKEN: Marte Lundby fikk æren av å åpne Midtstubakken mandag. Foto: Scanpix
SKRYTER AV DEN NYE BAKKEN: Marte Lundby fikk æren av å åpne Midtstubakken mandag. Foto: Scanpix
(VG Nett/NTB) Maren Lundby fra Kolbu fikk æren av å ta det første hoppet i den nye Midtstubakken i Oslo mandag.

Vegard Opaas vant det siste rennet i den gamle bakken 20. mars i 1987. Litt over 23 år senere ble den nye, moderne Midtstubakken offisielt åpnet av 15 år gamle Maren Lundby.

Hun landet fjellstøtt på 87 meter og smilte bredt da hun kjørte utover sletta.

- Kjempeartig. Det er en flott bakke. Jeg syntes jeg kom veldig høyt, og det er helt klart mye mer å hente, sa Lundby, som håper å få delta i VM i bakken i februar også.

- Hvor lenge har du visst at du skulle hoppe først?

- Jeg har visst det i én uke og har naturligvis vært litt spent. Jeg var ikke redd for at Bjørn Einar skulle snike seg foran denne gangen, sa Lundby til NTB.

Bjørn Einar Romøren snek seg foran Anette Sagen da nye Holmenkollbakken ble åpnet sist vinter. En ny slik skandale unngikk man mandag.

Les også:Romøren: - Jeg hoppet bare først

- Alle gjør feil og lærer av dem her i livet. De største feilene gjør man nødig to ganger. Bjørn Einar ønsket nok ikke å sette seg selv i en slik situasjon sist - og iallfall ikke to ganger. Han er en veldig fin gutt, men alle kan gjøre feil, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til VG Nett mandag kveld.

Romøren var nest sist ut av de 23 som satte utfor under åpningsrennet. Han landet på 105 meter og bedyret at han ikke hadde hoppet i bakken der søndag selv om han ikke stilte i plast-NM i Marikollen.

Clas Brede Bråthen mener Lundby var en verdig førstehopper. 15-åringen utmerker seg som et talent i både hoppsporten, langrenn og fotball.

Bråthen er overbevist om at hun vil bli en av fremtidens store norske, kvinnelige idrettsutøvere.

- Det nye anlegget er et stort fremtidshåp for hoppsporten i denne regionen. Det var naturlig at morgendagens helter var de første som fikk hoppe. Og basert på erfaring var Maren et soleklart førstevalg, sier han til VG Nett.

VG Nett-debatt:Leserne diskuterer vintersport.Delta her!

- Holmenkollen ligger der som et smykke. Midtstubakken har fått en litt mer diskré plassering. Likevel så utfyller de to bakkene hverandre, sa Oslo-ordfører Fabian Stang før han ønsket Maren Lundby lykke til.

- Hopp, Maren, hopp! sa Stang.

Hilde lengst

Den ferske norgesmesteren i plasthopping, Tom Hilde, satte uoffisiell bakkerekord med sine 107 meter.

Den gamle bakken ble revet i 1992 og allerede da startet man planleggingen av en ny bakke. Det tok Oslo kommune 18 år å realisere planene for området i lia nedenfor Holmenkollen.

Dagens anlegg til en prislapp på 400 millioner kroner skal også utvides slik at man får laget fem mindre bakker slik at rekruttering til hoppsporten fra hovedstaden skal sikres.

Mandag var bakken en byggeplass. Kontinentalcuprennene i bakken 18. og 19. september blir den siste VM-testen i bakken, men det blir helt uten publikum på grunn av byggearbeidene.

I februar håper VM-arrangørene at 12.000 tilskuere vil være til stede.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp