Hovedinnhold

- Må være lov for voksne mannfolk å ta en pils

** Tom Hilde angrer ikke på utspill om å få alkohol til norske idrettsarenaer

SESONG-KLAR: Tom Hilde er mer enn klar til å komme i gang med hoppsesongen. Her er den norske skihelten fra hoppuka i 2011, da han tok en tredjeplass. Foto: Gøran Bohlin, VG
SESONG-KLAR: Tom Hilde er mer enn klar til å komme i gang med hoppsesongen. Her er den norske skihelten fra hoppuka i 2011, da han tok en tredjeplass. Foto: Gøran Bohlin, VG
AKERSGATA (VG Nett) Tom Hildes utspill om at det alltid bør være alkohol i hoppbakker har vakt reaksjoner. Men landslagshopperen står på sitt.

- Det er ikke ren fyll jeg snakker om. Men voksne mannfolk må få lov til å ta seg noen pils. Det er jo ikke påbudt å drikke for det, folk må jo tenke seg om. Men har man lyst bør man få lov, sier Hilde til VG Nett. De norske hopperne møtte i dag pressen i forbindelse med sesongstarten, og en avslappet Hilde så ikke ut til å være særlig plaget med debatten rundt utspillet hans. Smilende og med lua godt trukket ned over øra svarte han på alle spørsmål.

Enig eller uenig? Diskutér i kommentarfeltet under artikkelen!

Skapte debatt

Da arrangørene av Holmenkollrennet spurte de norske hopperne om hva de kunne gjøre for å få publikum til å komme i bakken, hadde Hilde et forslag.

- På alle idrettsarrangement bør det være alkoholservering, sa han til NRK. Det utspillet fikk en del motbør, blant annet fra lederen i foreningen AV-OG-TIL, som jobber for sunt alkovett. Hun mente Hilde burde tenke mer over hva slags signaler han sender til barn og unge ved å komme med slike uttalelser.

- Norske idrettsarrangement skal fylles opp av masse unge mennesker, ikke en hel haug med fulle folk. Idretten skal være en arena for alle, sier Kari Randen til NRK. Hun mente i tillegg at Hilde mest var opptatt av sitt eget perspektiv i saken.

Les også:  Russlands beste skihopper omkom i ulykke 

- Ikke jeg som skal drikke øl

I dag møtte skihopperne pressen på VG-huset for en statusoppdatering før sesongstart. Hilde angrer ikke på alkoholutspillet sitt.

- Nei, det gjør jeg ikke. Man må få mene hva man vil. Og å si at en toppidrettsutøver som meg ikke bør si noe slikt fordi jeg skal gå foran med et godt eksempel - det er jo ikke jeg som skal drikke øl i bakken, sier han.

Flere hoppnyheter?  Se vår samleside! 

Hilde mener videre det er feigt å si at han har for mye perspektiv på seg selv når han sier han ønsker alkohol på hopparrangementer.

- Vi ble spurt om hva vi mener, og da svarte vi på det, sier han.

- Ikke noe tabu

Ifølge Hilde mener arrangørene selv at det beste er om hopperne vinner renn. Da vil folk komme av seg selv.

- «Bare hopp langt, du». Vi vet jo at det trekker folk. Det beste for å få publikum til å komme er jo hvis vi vinner hvert eneste verdenscup-renn før Holmenkollen, sier han.

Hilde forteller at han har fått en del reaksjoner etter uttalelsene sine - både positive og negative.

- Men det er ikke noe tabu for et voksent menneske å drikke øl. Altså, de selger øl på Disney on Ice også, eksemplifiserer Hilde.

Og følger opp med et smil:

- Jeg synes forslaget mitt var godt, jeg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp