Hovedinnhold

Line og Tom kan havne på samme lag

PÅ SAMME LAG?: Hopperne Line Jahr og Tom Hilde kan komme til å delta i samme konkurranse i verdenscupen neste sesong. Foto: Scanpix/Helge Mikalsen, VG
PÅ SAMME LAG?: Hopperne Line Jahr og Tom Hilde kan komme til å delta i samme konkurranse i verdenscupen neste sesong. Foto: Scanpix/Helge Mikalsen, VG
Hopperne Tom Hilde og Line Jahr kan komme til å delta i samme konkurranse i verdenscupen neste sesong.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil innføre en blandet lagkonkurranse. Foreløpig har man satt to renn i Lillehammer og Holmenkollen på kalenderen.

Les også:  Jentene får hoppe i Sotsji-OL

Det er de to eneste konkurransestedene kvinnelige og mannlige hoppere er samlet samtidig kommende sesong.

- Dette vil selvfølgelig bli et løft for jentene, men kanskje enda mer et løft for hoppsporten. Denne øvelsen gjør at langt flere land vil kunne kjempe i toppen enn det som er tilfellet i en gutteøvelse i dag, sier hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, til NRK.

- Det er mange nasjoner som ikke kan stille lag slik det har vært, og dessuten vil mange nasjoner, som Frankrike, Sveits og USA, bli sterke. Det vil bli jevnere og mer spennende, sier landslagshopper Line Jahr.

VG Debatt:  Diskuter hopp her.

Nyvinningen er imidlertid ikke helt spikret, forteller arrangementssjef i Norges Skiforbund Terje Lund. Han opplyser at FIS´ planleggingskomité enstemmig har gått inn for en blandet lagkonkurranse kommende sesong. Foreløpig står og faller det meste med TV-avtalene.

- Vi jobber hver dag med å få til løsninger for å få finansiert dette, og Norge er utfordret som arrangører. Om det blir på Lillehammer, i Holmenkollen eller begge steder er foreløpig uavklart, men jeg er ganske sikker på at vi skal få det til i Norge. Det står på finansiering, sier Lund til NRK.

Den endelige avgjørelsen tas på en FIS-kongress i Portugal i starten av juni.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp