Hovedinnhold

Leger bekrefter: - Müller er lam

• •  Stöckl: - Forferdelig trist og tøff beskjed
• •  Morgenstern: - Jeg tenkte på hva som skjedde meg i Kulm

<p>HER SKJER DET: Lukas Müller har dundret i bakken i Kulm. Skrekkfallet har ført til lammelse.</p>

HER SKJER DET: Lukas Müller har dundret i bakken i Kulm. Skrekkfallet har ført til lammelse.

Foto: Sepp Pail, Kronen Zeitung
KULM (VG) Lukas Müller (23) er blitt lam etter skrekkfallet i Kulm. Det bekrefter legeteamet ved Universitetssykehuset i Graz.

Denne saken handler om:

– Den nevrologiske undersøkelsen har påvist skader på nervebanen, og påført Müller lammelse, sier Franz-Josef Seibert, lege ved sykehuset.

Det var på en pressekonferanse fredag formiddag at den alvorlige tilstanden til Müller ble bekreftet. Seibert sier det er et lite håp om at Müller kan gå igjen. Han vil imidlertid ikke snakke om når. Han bekrefter at den uheldige skihopperen har førlighet i begge beina.

Les også:  Dette er teoriene om skrekkfallet

– Lukas har spurt oss om han kan gå igjen. Han er villig til å gjøre alt han kan for å klare det, sier Dr. Philipp Metnitz, ifølge laola1.at.

Det var under testing av bakken onsdag at den tidligere juniorverdensmesteren bokstavelig talt hoppet ut av skoen - midt i svevet - mistet kontrollen og dundret i bakken.

Han fikk brudd mellom to nakkevirvler (C6/C7), og ble fraktet til sykehuset i helikopter og ambulanse. 

Foreldrene til Müller, Rosmarie og Gottfried er sammen med ham på sykehuset.

Den norske landslagstreneren, Alexander Stöckl, som trente Müller fra 2005 til 2010 tar nyheten om den fryktelige skaden tungt rett før VM i skiflyging starter i Kulm i ettermiddag.

– Det er trist. Og det er tøft. Det er tragisk akkurat nå, men er det en som kan klare å jobbe seg tilbake til et normalt liv igjen, så er det nettopp Lukas Müller, sier Alexander Stöckl.

Han legger til: - Vi driver med en idrett med høy risiko. Alle vet det. Sånn er det. Dessverre, sier Stöckl.

De norske VM-hopperne visste ikke om den dramatiske utviklingen i Müller-saken før etter at de hadde hoppet ferdig i Kulm. Kenneth Gangnes, som leder mesterskapet etter første dag, så sjokkert ut.

- Det er helt forferdelig å høre, sier Gangnes.

<p>STORHOPPER: Thomas Morgenstern i Kulm under VM.</p>

STORHOPPER: Thomas Morgenstern i Kulm under VM.

Foto: Bjørn Arne Johannessen

Thomas Morgenstern fikk ødelagt karrieren nettopp i Kulm for to år siden. Han kom seg på beina etter et fryktelig fall - og en periode på sykehus - men gjorde come back i Sotsji-OL. Sommeren 2014 bestente han seg for å legge opp.

VG møtte ham på sletta i Kulm i formiddag. Han var åpenbart preget av den triste nyheten om Müller som han kjenner meget godt.

- Jeg tenkte mitt. Og jeg tenkte på hva som skjedde med meg i denne bakken, sier Thomas Morgenstern.

Han forteller at han vil møte Müller i nær fremtid for å høre hva han kan gjøre for sin gode kamerat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport