Hovedinnhold

Jacobsen overlegen i hopp-NM

TILBAKE MED STIL: Anders Jacobsen. Foto: Arkivfoto: Magnar Kirknes, VG
TILBAKE MED STIL: Anders Jacobsen. Foto: Arkivfoto: Magnar Kirknes, VG
Anders Jacobsen vant dagens hopp-NM i liten bakke. Han utklasset de andre.

Jacobsen har hatt et hvileår denne sesongen, men skal satse for fullt fra sommeren av. Lørdag viste han at han virkelig kan fortsatt.

- Anders har allerede klart å gjøre nødvendige endringer hoppteknisk, og jeg er veldig godt fornøyd med hva jeg så i dag. Anders hoppet veldig bra. I 1. omgang var han litt heldig med forholdene, men han hoppet lengst i finaleomgangen hvor alle hadde like forhold. Dette forteller om en fullt fortjent seier. Jeg er veldig glad for å ha ham tilbake i full satsing. I dag hoppet Anders både pent og langt, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Sterk

Jacobsen var svært fornøyd.

- Det fungerte veldig bra. I dag hadde jeg to gode skihopp. I 1. omgang hadde jeg litt lettere forhold enn de beste. Derfor var det ekstra godt å stå igjen på toppen alene i finaleomgangen og avgjøre det hele. Da fikk jeg kjenne litt på presset og nervene, men jeg er ekstra godt fornøyd med at jeg innfridde under like forhold med landslagsgutta. Dette er både moro og viktig. Ikke minst er det viktig for hva som kommer til å skje fremover. Jeg har begynt den fysiske jobben og allerede gjort endringer. I dag fungerte dette perfekt, sier Jacobsen.

Anders Fannemel tok sølvet, men var over 20 poeng bak vinneren. Kenneth Gangnes ble nummer tre.

Sagen falt

I kvinneklassen var Anette Sagen best. Hun vant foran Line Jahr og Jenny Synnøve Hagemoen.

I prøveomgangen i Voss fikk Sagen til et kjempehopp på 108 meter og måtte over ende. Hun fikk en smell i armen, men det var aldri noen fare for at hun skulle stå over rennet. Sagen bet tennene sammen og leverte to greie hopp i konkurransen.

- Anette viste igjen i dag at hun har hopp helt i verdenstoppen. Til neste år skal vi jobbe med stabiliteten, for det er ikke mange som kan matche Anette når hun hopper på sitt beste. Etter fallet i prøveomgangen fikk hun vondt, men Anette er ei skikkelig tøff jente og ga alt. Hun imponerte meg veldig i dag, sier landslagstrener Christian Meyer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp