FIKK HJELP: Her går Anders Jacobsen ut av hoppbakken etter fallet. Til høyre er hoppernes servicemann Andreas Vilberg. Foto: Helge Mikalsen, VG

Blodig Jacobsen hjulpet bort fra hoppbakken

Landslagshopperen: - Det kjennes ut som jeg har fått bank i ansiktet

SOTSJI/OSLO (VG) Det ble en dramatisk treningsøkt for Anders Jacobsen (28) da han ramlet i hoppbakken i Sotsji.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Jacobsen falt etter et prøvehopp. Hopperne kan velge å delta i tre omganger under treningen torsdag, og det var etter det første hoppet Jacobsen falt.

Ifølge sportssjef Clas Brede Bråthen skal det norske medaljehåpet forsøke å sette utfor igjen allerede i forsøk nummer tre.

Ble liggende

Grunnen til at Jacobsen ikke deltar i hopp nummer to skal være at bindingen på den ene skien må repareres etter fallet.

- Det var et unødvendig fall. Den ene skien tok et spor og jeg stupte fremover. Det kjennes ut som jeg har fått bank i ansiktet, sier Jacobsen til VG.

IKKE ALVORLIG: Hoppsjef Clas Brede Bråthen og Anders Jacobsen (bak) kan puste lettet ut etter fallet. Her er de to i Innsbruck i januar. Foto: Geir Olsen, VG

Etter det ufrivillige møtet med snøen ble Jacobsen liggende på bakken i rundt 30 sekunder, forteller VGs reporter som er på plass i hoppbakken i Sotsji.

- Han ble liggende litt. Han fikk et skikkelig slag, sier Bråthen til VG.

VGs bilder viser tydelig at nordmannen var forslått etter uhellet. Jacobsen hadde ikke sett seg selv i speilet da han snakket med journalistene etter uhellet og spurte derfor om hvordan blåveisen så ut.

- Jeg føler behov for å få flere hopp, men får kjenne i morgen om jeg skal i bakken da, sier 28-åringen.

Drar til legesjekk

Etter å ha tatt telling i snøen, reiste Jacobsen seg opp ved hjelp av funksjonærene og forlot bakken.

Han har fått seg en skikkelig smell i ansiktet, blåveis og er oppskrubbet på kinnet. Etter at kveldens hopping er over, reiser Jacobsen til hoppguttas lege for en sjekk.

Så sent som i mars så det dramatisk ut da 28-åringen falt stygt og hadde tydelig store smerter i det høyre kneet etter et langt andrehopp (218 meter) i Planica.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder