SKUFFET: Daniel-André Tande var ikke fornøyd med egen innsats. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Åpningsrennet i Hoppuka: Ingen nordmenn på pallen - sint Tande forlot VG-intervju

OBERSTDORF/OSLO (VG) De norske hoppgutta fikk ingen optimal start på hoppfesten i Oberstdorf. Andreas Stjernen ble skjøvet ut av pallen, mens Daniel-André Tande forlot pressesonen i sinne.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det ble japansk seier i åpningsrennet av Hoppuka. Ryoyu Kobayashi var 1. omgangs beste, og var dermed sistemann ut i finaleomgangen. Med et svev på 126.5 meter tok han førsteplassen foran hjemmehåpet Markus Eisenbichler.

Dermed ble også Andreas Stjernen – Norges beste – skjøvet ut av pallen.

Stjernen var nummer tre etter første omgang, men fikk det ikke helt til i 2. omgang, og endte til slutt på en 4. plass med sine 278.2 poeng. Det var dermed et stykke opp til den japanske seierherren, som vant med sine 282.3 poeng.

Østerrikske Stefan Kraft tok 3. plassen foran Stjernen.

Robert Johansson lå også godt an etter første omgang, men skuffet i andre omgang og ble til slutt nummer syv. Johann André Forfang var den tredje nordmannen som var med i finaleomgangen, men av 30 hoppere, ble han nummer 25.

– Jeg er uansett veldig fornøyd med Robert (Johansson) og (Andreas) Stjernen. Vi har to mann som er nære toppen, ikke så mange poeng bak. Det er en ålreit start på Hoppuka. Resten av laget, der må jeg si at vi har en jobb (å gjøre), sier Alexander Stöckl til NRK etter rennet.

NORGES BESTE: Andreas Stjernen. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Tande fikk nok

Robin Pedersen, Anders Fannemel og Daniel-André Tande forsvant ut av rennet i 1. omgang. De to førstnevnte hadde en stund los på en lucky loser-plass, mens Tande ikke fikk det til å stemme.

Han forlot intervjuet med VG i sinne etter det skuffende hoppet:

Tande startet rolig i intervjusonen, men det varte ikke lenge før han tok skien på nakken, og gikk. Presseansvarlig Steinar Bjerkmann forsøkte å holde ham tilbake, men til liten nytte:

– Det var veldig kort, og jeg skjønner ikke hvorfor. Det var bare veldig irriterende, sier Tande.

Da VG spurte «hva har du mistet, etter god hopping på Lillehammer før jul?», så fikk Tande nok og gikk.

Resultater:

1. Ryouyu Kobayashi
2. Markus Eisenbichler
3. Stefan Kraft
4. Andreas Stjernen
5. Dawid Kubacki

———————————-

7. Robert Johansson
25. Johann André Forfang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder