Marius Lindvik (19) sjokkerte hoppeliten: – Han var absolutt en kandidat til OL

Hopptalentet Marius Lindvik (19) trosset de tøffe forholdene i Zakopane og lå på en sensasjonell 2. plass etter første omgang.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette var veldig bra av Marius, han var litt heldig med forholdene i første omgang og fikk det vanskelig i andre omgang, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til VG.

OL-vraket rett før

19-åringen fra Rælingen tok virkelig sats inn i det ypperste hoppsirkuset denne helgen og endte til slutt på 8.plass etter et litt kortere andre hopp.

Tidligere på dagen fikk han beskjed om at han ikke blir tatt ut til OL, uten at den avgjørelsen så ut til å prege Lindvik på en negativ måte.

– Han var absolutt en kandidat til OL. Men han virker komfortabel med avgjørelsen som er tatt, sier sportssjefen.

Anze Semenic fra Slovenia vant sitt første verdenscuprenn. Beste nordmann ble Johann André Forfang på 6. plass.

les også

Seiersrekken brutt i Zakopane - Norge på 3. plass i laghopping

– Helt magisk

Det var røffe forhold i Polen med mye vind, men dette behersket Lindvik, i det som var hans andre individuelle verdenscuprenn. Han lå på 2. plass etter første omgang med sitt sterke hopp på 138 meter. 19-åringen som leder kontinentalcupen var faktisk den som hoppet lengst, men lå 0,8 poeng bak polske Stefan Hula halvveis. Lindvik klarte ikke å levere to superhopp denne kvelden, men 127,5 meter, og til slutt, 9. plass er uansett solid av 19-åringen.

– En «fresk» start av Lindvik under gode forhold. Helt magisk. For en råskap han viser, sa hoppekspert Anders Jacobsen i NRKs kommentatorboks etter det første hoppet.

HOPPTALENT: Marius Lindvik. Foto: NTB scanpix

les også

Norsk langrennstalent tok gull i ungdoms-OL

Stjernen og Stoch med tidlig exit

Vinden skapte trøbbel for Andreas Stjernen som bare klarte 107,5 meter i første omgang og måtte se finalen fra bunnen av bakken. Stefan Kraft, Markus Eisenbichler og favoritten Kamil Stoch fikk det heller ikke til å stemme under de tunge forholdene. Stoch landet bare på 108,5 meter og kom ikke til finaleomgangen. Han mistet også sammenlagtledelsen i verdenscupen til Richard Freitag.

– Forholdene gjorde at man måtte ha litt flaks for å være med helt i toppen, vi hadde veldig uflaks, sier Bråthen.

Halvor Granerud ble nummer ni, Robert Johansson endte på 12. plass, mens Anders Fannemel endte som nummer 29.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder