PÅ TRIBUNEN: Anders Fannemel hoppet dårligere enn Andreas Stjernen og kommer ikke på det norske laget i den første hoppkonkurransen i Pyeongchang. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Fannemel vraket til normalbakken

Anders Fannemel (26) er ikke tatt ut til hoppernes første konkurranse i OL, normalbakken.

Daniel-André Tande, Johann Andrè Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson utgjør det norske laget som skal ut i kvalifisering torsdag kl. 13.30.

Det var på forhånd usikkert om landslagstrener Alexander Stöckl ville velge Fannemel eller Stjernen til den siste plassen. Stjernen hoppet like godt lengst av dem som hoppet på treningen natt til torsdag norsk tid.

– Det er prestasjonen de siste tre treningene vi har hatt som ligger til grunn for avgjørelsen. Det var ganske klart egentlig, sier Stöck til Eurosport.

les også

Fannemel om verdensrekorden: - Jeg er ferdig med dét hoppet

– Det var dessverre sånn at Fannemel aldri kom ordentlig i gang, fant ikke ut av bakken og hadde litt teknisk trøbbel, så det ble ganske stor avstand mellom ham og Stjernen.

– Det er helt fair at det var Andreas Stjernen som ble tatt ut. Alle har vært gode på hver sin trening, så jeg tror vi stiller et sterkt lag, sier Eurosport-ekspert Anders Bardal.

Andreas Stjernen har ikke prestert i de siste verdenscuprennene, men det gjorde han da det gjaldt som mest for ham.

– Min første jobb blir å hoppe seg inn på laget. Det er ikke den enkleste jobben. Det blir tøft, og i utgangspunktet er vel jeg femtemann etter de to siste helgene, sa trønderen til NTB onsdag.

les også

Slik skal «Sølvguttene» vinne OL-gull om ett år

13. januar vant Andreas Stjernen sitt første verdenscuprenn i karrieren, men etter det har han slitt. Fannemel vant i Engelberg før jul. Han hadde i over to år verdensrekorden i skiflyging med 251,5 meter.

Tande og Forfang var selvskrevne på laget etter at begge vant verdenscuprenn sist helg.

– Stjernen var beste hopper i alle tre rundene i dag og viste hopping på høyere nivå enn vi har sett på lenge, skriver hoppsjef Clas Brede Bråthen i en melding til norske medier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder