Feiret det nye året med middag og fyrverkeri

Hopper for ny seier i Nyttårshopprennet

Lengst i prøveomgangen med 142 meter

GOD STEMNING: Anders Jacobsen gliser på nyttårsmiddagen til hopplandslaget. Daniel Tande, Johann Forfang, Anders Bardal, Rune Velta, Phillip Sjøen og Anders Fannemel ler også godt. Foto:GØRAN BOHLIN,VG

Jacobsen om hoppsirkuset: - Tungt å være lenge borte fra familien

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (VG) Det er hoppfamilien Anders Jacobsen (29) går til bords med når han feirer nyttårsaften. I åtte år på rad har det vært slik.

Artikkelen er over fem år gammel

– Det er dette jeg er blitt kjent med. Og det føles ikke kjemperart. Jeg er en hjemmekjær type, og selvfølgelig savner jeg familien min. Men jeg gjør jobben min med å være her, sier Anders Jacobsen.

Utfordrende

Han hopper for seier i Hoppuka i dag. I prøveomgangen var han lengst av samtlige med meget sterke 142 meter. Men bekrefter overfor VG at livet på veien som «sirkusartist» i verdenscupen kan føles i overkant utfordrende. Spesielt i hans situasjon med kone og to barn. Og det ble ikke lettere da han mistet førerkortet i høst.

– Det som er tungt er at denne turen er på 25 dager. Etter Hoppuka er det renn i Østerrike (Kulm) og to i Polen (Wisla/Zakopane) før jeg er hjemme i Hønefoss. Det er lenge både for meg og dem hjemme. Men alt føles lettere når jeg hopper bra, sier Jacobsen.

GOD TRIO: Anders Bardal, Johan Remen Evensen (verdensrekordholder) og Rune Velta koste seg på nyttårsaften. Foto:GØRAN BOHLIN,VG

Onsdag kveld spiste han middag på Hotel Mercure i Partenkirchen – hørte på taler fra hoppukedebutanter – og betraktet fyrverkeriet over den tyske natthimmelen. I ettermiddag hopper han for seier i Nyttårshopprennet. For to år siden vant han etter en dramatisk duell med den østerrikske stjernen Gregor Schlierenzauer.

VG LIVE: Følg nyttårshopprettet fra kl. 14

Jacobsen imponerte voldsomt på trening og kvalifisering onsdag. Han hoppet over bakkerekorden til Simon Ammann. I kvalifiseringen var ingen i nærheten. Og han kan nærme seg Bjørn Wirkola som har vunnet Nyttårshopprennet tre ganger.

– Det handler om å holde seg rolig på toppen, og gjøre oppgavene enkelt. Jeg hopper mot Schlierenzauer. Det er en fight jeg gleder meg til, sier Anders Jacobsen.

Hopperne hadde ikke akkurat stivpyntet seg til nyttårsfesten. Bortsett fra debutanten Johann Forfang. Jacobsen gledet seg over det. Og kommenterte at valget av dress, hvit skjorte og sløyfe fikk Tromsø-hopperen til å se rutinert ut.

Saken fortsetter under bildet

STILIG PAR: Alexander Stöckl hadde med seg samboer Ina Bergmann på festen til hopperne. Foto:GØRAN BOHLIN,VG

Reisenekt

Alexander Stöckl føler at nyttårsfeiringen til hopplandslaget styrker lagfølelsen. Og han fastholder at de er best tjent med å være lenge bortre. Som nå med 25 dager.

– Det skaper stress å reise hjem. Derfor er det bedre at vi holder oss her, og får trent og slappet av mellom konkurransene, sier Alexander Stöckl.

NB! Nyttårshopprettet kan du se på NRK 1 fra kl. 13.45.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder