FÅR NY SJANSE: God hopping i det siste gjør at Bjørn Einar Romøren nå får sjansen under VM i skyflyging. Foto: NTB Scanpix

Romøren: - En seier å komme til VM

Kan også få sjansen i lagkonkurransen

ULLEVAAL (VG) Bjørn Einar Romøren (32) fikk plass på laget til VM i skiflyging i siste liten. Men han er ikke reserve. Det understreker Alexander Stöckl (40).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Bjørn Einar får to treningshopp, det samme som de de andre, så tar vi ut de fire som får hoppe den individuelle konkurransen. Han har også muligheten til å komme med i lagkonkurransen, sier Alexander Stöckl.

Landslagstreneren påpeker at Romøren har hoppet overbevisende den siste tiden. Veteranen er ikke med for «lang og tro tjeneste» selv om hoppkarrieren etter all sannsynlighet er over om noen uker.

Romøren møtte pressen i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevaal stadion i ettermiddag - tydelig fornøyd med tingenes tilstand - og med en offensiv holdning til hva som venter i monsterbakken i tsjekkiske Harrachov fra torsdag.

- Jeg skal prestere så godt jeg kan, og jeg tror jeg kan nå langt. Men det er en seier i seg selv at jeg er tatt ut, sier Bjørn Einar Romøren.

Mistet landslagsplassen

Han vant Continental Cup, nivået under verdenscupen, i Zakopane søndag. Og han imponerte med 131 og 129,5 meter, til stor glede for landslagsledelsen. Sportssjef Clas Brede Bråthen ringte nesten umiddelbart og fortalte at veteranen var klar for VM i skiflyging - som starter med kvalifisering torsdag.

Det var Romøren første skikkelige konkurranse siden 2012. Da endte han på niendeplass i sesongavslutningen i Planica som beste nordmann. Etter en ryggskade mistet han landslagsplassen i fjor. I comeback-sesongen var han aldri aktuell for Sotsji-OL. Han måtte finne formen i Norgescupen.
Uvanlig hverdag for en av hoppsirkusets mest profilerte utøvere de ti siste årene.

- Jeg ga ikke opp OL før alt håp var ute, sier Romøren.
Det er først og fremst som skiflyger han har gjort seg bemerket. I 2005 hoppet han til verdensrekord (239 meter). Den eide han i seks år. Til Johan Remen Evensen flyttet den til 246,5 meter i Vikersund for tre år siden.

Det er femte VM i skiflyging for Romøren. Han har rikelig med medaljer, men bare i lagkonkurranser. To gull, et sølv og en bronse. Beste individuelle plassering er fjerdeplassen i Oberstdorf (2008).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder