Hoppstjernen blir markedssjef i skiforbundet

SATSER PÅ JOBB: Bjørn Einar Romøren er ansatt som ny markedssjef i NSF. Han begynner 1. oktober. Foto:,NTB Scanpix

Ny jobb for Romøren

Bjørn Einar Romøren (33) satte siste nedslag i hoppbakken i mars. Nå gjør han come back i hoppmiljøet - som markedssjef i Norges skiforbund.

  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

Sportssjef for hopp, Clas Brede Bråthen, bekrefter at Romøren har fått jobben. Og at hans første arbeidsdag som markedsansvarlig for hopp er 1. oktober.

- Jeg gleder meg som en unge til dette. Og jeg skal jobbe med et produkt jeg kjenner veldig godt, nemlig sponsorer og media, sier Bjørn Einar Romøren.

71 grader nord

Årsaken til at han ikke begynner før er deltakelse i TVNorges Reality 71 grader nord. Opptakene pågår et sted i Norge akkurat nå. Romøren vil ikke si hvor han konkurrerer mot blant andre Aylar Lie, Vibeke Skofterud og Roger Ruud. Men han lover for egen del komiske klipp når den populære serien vises til våren.

Romøren har studert ved BI mens han var landslagshopper i 12 år. Jobben i NSF blir hans første virkelige møte med arbeidslivet etter at han la opp som topphopper under verdenscupavslutningen i Planica i mars. I en innholdsrik karriere (åtte verdenscuptriumfer) huskes han best for fantomhoppet på 239 meter i Planica i 2005. Verdensrekorden stod i seks år.

Han satset sparepengene på en verdig avslutning på karrieren etter en lang skadeperiode med ryggplager. Belønningen ble plass på VM-laget i skiflyging i Harrachov, og verdenscupfinalen.

Tar vare på profiler

Clas Brede Bråthen sier til VG at ansettelsen av Romøren er et viktig signal til andre norske hoppere som har markert seg med topp internasjonale resultater.

- Jeg har i mange år spurt meg hvordan vi kan ta vare på våre profiler etter at de har sluttet. Da det ble ledig jobb som markedsansvarlig gikk jeg i dialog med Romøren, sier Clas Brede Bråthen.

Mer om

  1. Hopp

Flere artikler

  1. Sportssjefen gjorde som Romøren: – Skuffer mange man er glad i

  2. Romøren fratatt lappen i promillekontroll: – Jeg gjorde en fryktelig dårlig vurdering

  3. Oljekrisen rammer hopplandslaget

  4. Omdømmeekspert om Romøren-jobben:- Gir ikke tillit og troverdighet

  5. Hoppgutta med rørende hilsen til Romøren: – Da rant tårene

  6. Snakker med Stöckl om ny kontrakt til 2022-OL

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder