Wellinger og Lanisek fraktet bort i ambulanse

Kasai og Ammann delte seieren da nordmennene skuffetLUFTETUR: Tyske Andreas Wellinger mistet trykket på skiene og ble kastet nedover unnarennet før ferden stoppet på sletta. Foto:Lehtikuva,Reuters

Skrekkfall kastet skygger over Kuusamo-renn

KUUSAMO/OSLO (VG) Tyske Andreas Wellinger og slovenske Anze Lanisek falt begge stygt under hopprennet i verdenscupen i Finland lørdag.

  • Jørgen B. Hoff
  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fem år gammel

19 år gamle Wellinger mistet kontrollen på sin vestre ski kort tid etter å ha forlatt hoppkanten i første omgang. Tyskeren ble sendt rundt i luften, før han landet på kulen med ryggen først.

Wellinger skled ned unnarennet med hjelpemannskaper stormende mot seg. Etter forholdene så det likevel ut til å gå greit med tyskeren.

19-åringen var hele tiden bevisst og vinket til publikum da han ble fraktet ut av bakken på båre – med nakkekrage på plass.

UTSTYRSSVIKT: Anze Lanisek fraktes bort i ambulanse etter at den ene skien så ut til å løse seg ut i luften. Foto:Bjørn Arne Johannessen,VG

Anders Fannemel kom på startnummeret etter tyskeren.

– Jeg snudde meg vekk da jeg så fra toppenat det sprutet ski og snø. Jeg skjønte godt hva det var, og det er kjipt når det skjer, sier Fannemel til VG.

– Synes du det er guffent å hoppe like etter at noe slikt har skjedd?

– Sånt må jeg bare fortrenge. Hopp er en risikosport, og vi vet at det er farlig, sier Hornindal-hopperen, som har en teori om at Wellinger gikk for tøft på og mistet trykket på skiene.

18 år gamle Anze Lanisek så det ut til å gå verre med. Sloveneren var første hopper ut i annen omgang.

Like før landing løste den venstre skien seg ut, og unggutten var fullstendig sjansesløs på å redde seg inn før han dundret i bakken.

Tross to stygge fall fortsatt rennet i Kuusamo etter at Lanisek var fraktet bort på bårde og inn i en ventende ambulanse.

Til slutt endte det med delt seier mellom gårsdagens vinner og verdenscupleder Simon Ammann og den japanske hopplegenden på 42 år, Noriaki Kasai.

Anders Fannemel på delt sjette, Anders Bardal på åttende og Rune Velta på tiende sørget for tre nordmenn blant de ti beste, men de to førstenevnte falt begge tilbake i finaleomgangen.

VG/NTB

Mer om

  1. Hopp

Flere artikler

  1. Tysklands trener etter Wellingers sjokk-fall: - Han gjorde en grov feil

  2. De norske skuffet i Finland

  3. Her hopper Sjøen igjen etter skrekkfallet

  4. Tande hoppet seg opp 12 plasser, men endte utenfor pallen: – Litt uheldig

  5. Forslått Sjøen må stå over verdenscup

  6. Andreas Stjernen 0,6 poeng fra bronsemedaljen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder