Østerrikes ulykkesfugl: - Jeg hopper ikke skiflyging mer

OL-VINK: Thomas Morgenstern vinker til publikum under normalbakkerennet i OL. Den østerrikske hoppstjernen vurderer å legge opp etter Sotsji. Foto: AP

Morgenstern vurderer å legge opp

SOTSJI (VG) OL kan bli Thomas Morgensterns (27) siste konkurranse. Østerrikeren med tre OL-gull bekrefter at han må tenke seg om. Og at VM i skiflyging i Tsjekkia om en måned er uaktuelt.

Artikkelen er over seks år gammel

- Uansett hva som skjer videre, så hopper jeg ikke skiflyging. Det føler jeg er for risikabelt, og jeg kan ikke forstille meg at jeg oppsøker en bakke som den i Harrachov (VM) etter det som skjedde i Kulm, sier Thomas Morgenstern til Kronen Zeitung.

Skrekkfall

Han hadde et skrekkfall i skiflyging i Kulm i januar. Han ble fraktet til sykehus med hode- og ansiktsskader. Men rakk likevel OL - i siste liten - og kom på 14. plass i søndagens normalbakkerenn i Sotsji.

Morgenstern innrømmer at tre stygge rundkast i hans 11 år lange karrieren har fått ham til å tenke seg om.

- Heldig

- Fallene i Titisee-Neustadt og Kulm var alvorlige, og jeg har vært heldig som har kommet unna alvorlige skader, sier Morgenstern.

17 år gammel landet han på ryggen i Kuusamo. Da VG møtte ham hjemme i Seeboden foran Oslo-VM for tre år siden - og dro opp historien fra den skumle finske storbakken - mente «Morgi» han var heldig som hadde sluppet unna varig mén.

Hemmelige fall

Ifølge Kronen Zeitung er det kommet frem historier om enda flere Morgenstern-ulykker i hoppbakken. For to år siden skal han gått rundt to ganger under sommertrening i Polen.

Begge gangene under testing av nytt hopputstyr.
Søndag er det storbakkerenn i Sotsji. Mannen med utrolige 11 OL- og VM-gull totalt innrømmer at han er spent.

- Jeg har ikke hoppet i en så stor bakke siden fallet i Kulm. Jeg er fryktelig spent, sier Thomas Morgenstern.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder