Etterlengtet hopp-opptur - Lindvik på pallen

Etter syv renn uten en nordmann på pallen klinte Hoppuke-sensasjon Marius Lindvik (21) til med 2. plass i Willingen.

– Det har vært tungt en periode. Vi har et veldig ungt lag, da viser det styrke å snu det på denne måten, forklarer sportssjef i hoppforbundet, Clas Brede Bråthen på NRK.

Det har ikke vært noen nordmenn på pallen i verdenscupen i hopp siden nevnte Lindvik ble nummer tre i siste renn i hoppuka i Bischofshofen 6. januar.

21-åringen traff nesten perfekt i finaleomgangen lørdag, hvor hanlandet på 143 meter. Men en Stephan Leyhe i kjempeform på hjemmebane, hoppet halvannen meter lenger, og sikret seieren i Willingen.

Kamil Stoch ledet etter 1. omgang, men hoppet kun 137,5 meter i hopp nummer to, og falt ned til 3. plass.

Johann André Forfang ble nest beste norske på 6. plass.

– Når det har vært litt tungt i det siste, må dette regnes som en god norsk dag, oppsummerte NRKs eksperkommentator Johan Remen Evensen, og fikk støtte av Arne Scheie i studio.

– Det er en prestasjon vi er veldig godt fornøyde, en oppmuntring til tusen, sier Scheie.

2. plassen gjør at Lindvik er oppe på 5. plass i sammendraget i verdenscupen.

les også

Gladmelding fra FIS til Maren Lundby: – Gir en enorm boost

Både Lindvik og Forfang hoppet langt i 1. omgang. Lindvik var nummer tre med 140 meter, mens Forfang lå som nummer fem med et hopp som var to meter kortere.

Forfang falt ned til 6. plass etter et hopp på 137 meter.

Ny 2. plass for Lundby

Chiara Hölzl er i kjempeform og tok nok en seier i kvinnenes hopprenn i Østerrike. Dermed ble det 2. plass i tredje renn på rad for Lundby. Hölzl øker også ledelsen i Verdenscupen fra fem til 25 poeng i sammendraget ned til Lundby.

– Hölzl er god, samtidig som jeg ikke helt gjør jobben selv. Posisjonen er ikke helt bra, så jeg blir litt sen, sa Lundby til TV 2 etter rennet.

– Resultatet var bedren enn prestasjonen. Kjenner jeg Maren rett er ikke dtete noe hun er fornøyd med, sier sportssjef i hoppforbundet, Clas-Brede Bråthen, på NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder