Overlegen seier til Lundby – får hatmeldinger fra Tyskland

LILLEHAMMER/OSLO (VG) Maren Lundby (25) banket til med klar seier i sesongåpningen. Men det er hopp-supportere i Tyskland som har lagt henne for hat. Og mener hun aldri skulle hatt VM-gullet i Seefeld.

Hoppdronningen med OL-gull (2018) – og to sammenlagtseiere i verdenscupen på rad – bekrefter overfor VG at hun har fått mye hatmeldinger etter at hun knep VM-gullet med bare 0,5 foran tyske Katharina Althaus i et nervedrama uten like.

– Jeg har fått mye hatmeldinger fra Tyskland etter VM-gullet. Det er folk som mener at hun (Althaus) fikk for dårlige stilkarakterer i forhold til meg. Og at hun skulle ha vunnet, sier Maren Lundby.

les også

Syv menn i hoppdronningen Marens hoff: – En gjeng jeg er glad i

– Hva inneholder meldingene. Sårende ting?

– At jeg bør skamme meg over VM-gullet. Det er jo ikke akkurat pent, svarer Lundby

Hun forteller at sinte og sure supportere fra Tyskland har meldt ifra på sosiale medier. De har blant annet skrevet til henne på Messenger. Meldinger som Lundby kan lese på Facebook.

les også

Livredd mamma når Maren Lundby hopper for gull: – Drakk akevitt for å roe nervene under VM-renn

Pluss content

– Jeg har lest en hel del, men har ikke orket å lagre det, det er like greit å få det i søppelboksen, sier Maren Lundby.

Sportssjef Clas Brede Bråthen bare rister på hodet når han blir konfrontert med saken.

– At folk blir skuffet og er uenig, det aksepterer vi. Og det kan bli leve med. Men sjikanerende meldinger som det refereres til her, da blir det på et så lavt nivå at man bare synes synd på de menneskene, sier Clas Brede Bråthen.

UTKLASSING: Maren Lundby jubler på Lillehammer. Foto: Geir Olsen

– Kunne vunnet med fall

Lundby vant verdenscupen overlegent forrige sesong, lørdag fortsatte hun storformen i sesongens første renn.

Etter et hopp 138 meter ledet hun overlegent etter den første omgangen med 11,4 poeng ned til Chiara Hölzl. I finalehoppet gjorde hun ingen feil. 135 meter, og en utklassingsseier, med 24,4 poeng ned til Eva Pinkelnig på 2. plass.

– Hoppteknikken min er blitt bedre. Jeg traff ganske godt i dag. Men toppnivået kan bli enda bedre, sier Lundby, med tulipaner i hånden og hvite vintersko på beina i pressesonen i samtale med VG.

Hun hadde akkurat kommet ned av seierspallen etter sin 26. seier i verdenscupen. Før øyeblikket leker hun med konkurrentene. Søndag er det nytt renn i den gamle OL-bakken fra 1994.

– Maren hadde vunnet med fall, spøkte speakeren i Lillehammer etter vinnerhoppet.

Silje Opseth ble nest beste norske på 8. plass, mens Anna Odine Strøm ble nummer 12.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder