OL-HELT: Kamil Stoch bitter i medaljen etter å ha tatt OL-gull i Sotsji mandag. Foto: Afp

OL-vinner Stoch har skadet albuen

SOTSJI (VG) Polens nye folkehelt, hoppstjernen Kamil Stoch (26), står i fare for å miste resten av OL-konkurransene etter et dramatisk fall på trening.

Artikkelen er over seks år gammel

OL-vinneren fra søndagens normalbakkerenn har forstuet albuen. Han stiller trolig ikke på kveldens trening. Det blir spekulert i om han i det hele tatt hopper mer i OL. Lørdag er det storbakke. Tirsdag er det lagkonkurransen.

Skadet albue

Ifølge landslagstrener Lukasz Kruczek har Stoch vært til legeundersøkelse. Diagnosen er forstuet venstre albue etter fallet på trening onsdag kveld. Han landet på 123,5 meter. Umiddelbart etter landing tok den ene skien styring. Stoch mistet kontrollen og dundret i bakken i over 90 kilometer i timen.

Hjelpemannskaper fraktet han ut av bakken mens blodet silte fra ansiktet.

- Min første reaksjon var at det ikke virket så alvorlig. Men da Stoch ikke reiste seg fikk jeg en vond følelse, sier Clas Brede Bråthen, som så fallet.

Skeptisk Bråthen

Hopplandslagets sportssjef synes Anders Jacobsens krasjlanding på trening foran normalbakkerennet var verre. Bråthen er imidlertid ikke veldig optimistisk på polakkens vegne.

- Albuen har en viktig funksjon i koordinering av et skihopp. Hvis den er skadet vil det innvirke negativt, sier Clas Brede Bråthen.

Kamil Stoch har vært i supeform. Inkludert OL-gullet har han vunnet tre konkurranser på rad. I tillegg leder han verdenscupen sammenlagt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder