Hopptreneren: - Det ble en kort samtale

FORTSATT NORSK: Alexander Stöckl (t.h.) fortsetter som landslagstrener for Anders Bardal (t.v.. Trolig helt til 2018. Østerrike har fått nei. Foto: Geir Olsen

Østerrike prøvde å kuppe Stöckl

Østerrike prøvde alt de kunne. Men landslagstrener Alexander Stöckl (40) avviste tilbudet om å bli ny landslagstrener i hjemlandet.

Artikkelen er over fem år gammel

- Det var helt uaktuelt å bryte kontrakten med Norge, så det ble en kort samtale, sier Alexander Stöckl til VG.

Han bekrefter at han ble kontaktet av Hans Pum, sportsdirektør i det østerrikske skiforbundet (ÖSV), etter sesongslutt i mars. De ville ha Stöckl som landslagslagstrener etter ti suksessrike år og over 30 medaljer i OL- og VM-sammenheng med Alexander Pointner som sjef.

Schlierenzauers favoritt

Etter en skuffende OL-sesong og stridigheter mellom Pointner og stjernehopperen Gregor Schlierenzauer ønsket ÖSV nye tanker og en samlende person. Etter hva VG erfarer var Stöckl favoritten til Schlierenzauer. En mann han har hatt stor tillit til helt siden tiden på skigymnaset i Stams hvor Stöckl var trener.

- Jeg har kontrakt med Norge ut 2015-sesongen. Og jeg ønsker å bli lenger her, sier Stöckl.

Misunner Norge

Sportssjef Clas Brede Bråthen noterer seg at verdens beste hoppnasjon misunner Norge treneren. Han vil ikke kalle henvendelsen fra Hans Pum for ufin. Men han tror en eventuell overgang hadde strandet på det økonomiske. Under VM i Val di Fiemme i fjor antydet Bråthen seks-syv millioner kroner i kompensasjon for Stöckl i tilfelle kontraktsbrudd.

- Det ville overrasket meg om Østerrike hadde hatt råd til å kjøpe Stöckl ut av kontrakten med oss, sier Clas Brede Bråthen.

2018-avtale

Det ble den gamle storhopperen Heinz Kuttin (VM-gull 1991) som ble presentert som ny landslagstrener for Østerrike 12. april. Stöckl blir i Norge. Minst ett år til. Sannsynligvis ut OL-sesongen 2018.

- Det er ikke signert noen avtale, men vi er nesten der. Jeg føler det bare er detaljer igjen. Og jeg ønsker ikke en vinter med nye spekulasjoner slik det ble i Hoppuka, sier Alexander Stöckl.

PS! Hopplandslaget, minus en kneoperert Anders Jacobsen, er for tiden på en 12 dager lang samling i Østerrike. De hopper blant annet i Bischofshofen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder