Romøren får barneplaster på såret

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
HOPP

Skal åpne Barnas Holmenkolldag

(VG Nett) Bjørn Einar Romøren får et ekte barneplaster på såret etter at han i går ble utestengt fra verdenscuplaget på grunn av hoppkuppet i Holmenkollen.

Romøren må stå over to verdenscuprenn i hopp, som følge av at han snøt Anette Sagen for gleden av å ha hoppet først i nye Holmenkollen.

Da Romøren skjønte hva han hadde gjort, gråt han for åpen mikrofon og beklaget så mye overfor Sagen og det norske folk.

- Jeg synes folk som til de grader beklager det de har gjort, slik han gjorde, skal bli tilgitt. Jeg har tilbudt ham et plaster på såret og det er at han skal få være med å åpne Barna Holmenkolldag på søndag, sier Oslo-ordfører Fabian Stang.

VM-DIREKTØR:- Jeg ga klar beskjed om at Romøren ikke skulle være først

Romøren ble spurt fredag kveld og svarte et stort ja, til å åpne Barnas Holmenkolldag i Frognerparken søndag 0930.

Reaksjoner

Utestengelsen av Romøren fra de to neste verdenscuprennene har vakt sterke reaksjoner. Landslagshopperne Tom Hilde og Anders Jacobsen er blant dem som mener det voldsomme mediekjøret har vært straff nok.

Pappa Sagen:- Jeg fikk medlidenhet med Romøren

Også NRKs hoppekspert Espen Bredesen, som har vært en av de sterkeste kritikerne mot Romøren, reagerer på Skiforbundets avgjørelse.

- Jeg tror Bjørn Einar har fått seg en lærepenge for livet. Etter min mening har den massive negative medieomtalen vært straff nok. Nå burde han få lov til å konsentrere seg om å være skihopper, sier Bredesen til VG Nett.