SEIER´N ER MIN: Maren Lundby jubler for sin åttende seier for sesongen i Oberstdorf. Foto: FILIP SINGER / EPA

Lundbys VM-meny: – Mammas pizza og taco

Maren Lundby (24) vant i Oberstdorf. Hennes åttende seier i vinterens verdenscup. En drøy uke før Seefeld-VM lengter hun hjem til mammas kjøkken.

Det må imidlertid vente til mandag. Søndag hopper hun for rekord – tangering av fjorårets supersesong – med ni rennseiere i verdenscupen. Lørdag vant hun poengdramaet i Schattenbergbakken med 0,4 poeng til den tyske hjemmefavoritten Katharina Althaus.

Ikke nok med det. Silje Opseth leverte karrierebeste med syvendeplass. Anna Odine Strøm ble nummer ti. Ikke rart det var blide norske fjes i solskinnet i den tyske hoppmetropolen.

les også

Skadekrise for hopp-gullguttene en uke før VM

– Det skal bli godt å komme hjem en tur til mamma, søsken og katten vår Pondus, sier Maren Lundby.

Det er hjemme ved kjøkkenbordet hos mamma Kristin Olstad på Bøverbru hun finner roen, og får servert livrettene, hjemmebakt pizza og Totens beste taco.

– Jeg bor alene på Lillehammer og ser ikke familien så ofte, så dette gleder jeg meg veldig til, sier Maren Lundby.

Etter et tett konkurranseprogram i forkant av Seefeld-VM- og voldsom suksess – blir det kommende uke forberedelser i rolige omgivelser – forteller Lundby til VG. Hun skal hoppe på Lillehammer, teste ut konkurranseutstyr og trene for å vedlikeholde superformen.

les også

Hyller hopp-Maren: – Vår største profil siden Wirkola

Seieren i Oberstdorf var hennes 21. verdenscuptriumf totalt i karrieren. Det er ti bedre enn beste norske «guttehopper» Roar Ljøkelsøy. Nå har «Frøken Lundby» tatt fram andre tabeller. Kjente hoppkonger som Sven Hannawald og Noriaki Kasai er passert. I dag parkerte hun også Andreas Goldberger. Neste på listen er Severin Freund og Peter Prevc. Begge med 22 enkeltseiere.

Sara Takanashi har vunnet flest med 56 renn. Gregor Schlierenzauer står med 53.

Landslagstrener Christian Meyer pustet lettet ut etter den dramatiske tvekampen mot Althaus.

– Maren er utrolig. Hun simpelthen nekter å bli nummer to. Men det er mer å hente. Spesielt i satsbevegelsen. Hun har et gir til, sier Christian Meyer.

les også

Hopplegendens sterke krigsminne: – Gjemte seg i fjellhule for Hitlers soldater

Pluss content

En drøy uke før Maren Lundby går inn i VM med prøvehopping i normalbakken i Seefeld er hun i sitt livs form. Forrige sesong var nesten ikke til å tro. Hun vant OL-gull, verdenscupen sammenlagt etter ni rennseiere, og faktisk var hun aldri av seierspallen.

– Jeg tenker at det bare er å fortsette. Det er nye muligheter til å sprenge grenser, sier Maren Lundby til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder