BESTE NORSKE: Rune Velta leverte to gode hopp under verdenscuprennet i Granåsen. Foto:Ned Alley,NTB Scanpix

Velta på pallen da Hayböck satte bakkerekord

Rune Velta (25) ble nummer tre under hopprennet i Granåsen. Severin Freund tok seieren, i hopprennet som fikk en dramatisk avslutning.

 • Hanne Skjellum Mueller

Artikkelen er over fem år gammel

Den norske VM-kongen Rune Velta fortsetter å vise god form. Han startet med et hopp på 134 meter i Granåsen, før han klinket til med 141,5 meter og 20 i stilkarakter fra den ene dommeren. Det holdt til en tredjeplass for 25-åringen fra Lommedalen.

Hopprennet i Trondheim var preget av flere kjempehopp. Lengst av alle var Michael Hayböck. Østerrikeren satte bakkerekord med halvannen meter da han landet på 143 meter i den første omgangen.

Stefan Kraft viste deretter hvorfor han gikk inn i rennet med ledelse i verdenscupen. Etter å ha hoppet halvmeteren kortere enn landsmannen Hayböck, gikk han han inn i andre omgang med 15,1 poengs forsprang på Severin Freund.

Men det skulle vise seg ikke å være nok. Kraft ble sittende lenge på bommen før han fikk sette utfor som sistemann på toppen. Da han til slutt ble sendt av sted, mistet han kontrollen og endte med å være nedi med hånda etter landingen på 124 meter. Østerrikeren holdt seg likevel på beina, etter det som viste seg å være problemer med bindingen.

Men med et kort hopp og i tillegg dårlige stilkarakterer for Kraft, tok tyske Freund seieren foran slovenske Peter Prevc. Velta var 18,1 poeng bak vinneren.

– Det var et stykke opp, men Kraft var uheldig i annenomgangen og da ble det meg. Jeg følte han hadde kontroll og at det ble en fjerdeplass, men gledelig med pallen, sier Velta til NRK.

Kraft endte på niendeplass og med det tok Freund også over ledelsen i verdenscupen.

Fannemel skadepreget

Anders Bardal var godt fornøyd med 129,5 meter og en 11. plass etter én omgang.

– Jeg synes det nærmer seg, så jeg er egentlig godt fornøyd. Litt mer frihet nå, så blir det bra, sa Anders Bardal til NRK.

Trønderen fulgte opp med 137 meter og kunne strekke hendene i været på sletta. Han hoppet seg kraftig opp til en femteplass.

Andreas Stjernen imponerte med 130 meter i første omgang og lå på en niendeplass, men i den andre omgangen ble det bare 118,5 meter. Dermed falt han utenfor topp 20. Men Johann Forfang holdt hodet kaldt og gjorde to gode hopp. Det første på 130,5 meter, før han klinket til med 135 meter i den andre omgangen. Det holdt til en 12. plass.

Anders Jacobsen hoppet lengst av de norske gutta i første omgang. Men på grunn av forholdene, ble han trukket kraftig i poeng på sine 135 meter. Han kappet 10 meter på lengden i finaleomgangen og klarte dermed aldri å hevde seg i teten.

Anders Fannemel, som sto over rennet i Finland på grunn av skade, skuffet da han brålandet på 130 meter med gode forhold. Det var bare godt nok til en 21. plass før finaleomgangen. Med 126,5 meter i det andre hoppet, havnet Norges beste i verdenscupen denne sesongen langt ned på resultatlista.

– En slik strekk forsvinner ikke med en gang dessverre. Det ble litt for dårlig i rennet her. Jeg prøver ikke å la skaden påvirke meg, men jeg blir nok det likevel. Det er ikke optimalt. Jeg håper det går bra i Holmenkollen, forklarer Fannemel til NRK.

Les også

 1. VM-kongen Rune Velta jakter på sin første verdenscupseier

  LAHTI (VG) I Falun-VM tok Rune Velta (25) to gull, sølv og bronse. Men han mangler fortsatt den første verdenscupseieren.
 2. Skadet Fannemel hoppet for seieren - knust av Kraft

  Anders Fannemel (23) tok ledelsen i den første omgangen i Lahti etter et strålende hopp, men skadet kneet i samme…
 3. Norge vant igjen: – Greit å vise at vi fortjener VM-gullet!

  LAHTI (VG) Det er bare ei uke siden disse fire gutta tok VM-gull. Lørdag kveld kopierte de bedriften i Lahti.
 4. Anette Sagen (30) legger opp

  Hopp-pionér Anette Sagen føler ikke lenger glede over å konkurrere. Derfor velger hun å legge skiene på hylla.

Mer om

 1. Hopp

Flere artikler

 1. Severin Suveren vant såvidt i Holmenkollen - øker ledelsen i verdenscupen

 2. Stöckl om Hoppuka: - Utrolig vanskelig å vinne sammenlagt nå

 3. Velta ett poeng fra Willingen-seier

 4. Tande på pallen

 5. Stöckl om Gangnes: - Han må skjønne at han kan vinne i Hoppuka

Fra andre aviser

 1. Rune Velta på pallen da Freund vant

  Aftenposten
 2. Nordmennene sviktet: Fannemel beste norske på 4. plass i hoppuke-åpningen

  Aftenposten
 3. Tande nær seieren i Lahti

  Bergens Tidende
 4. Tande nær seieren i Lahti

  Aftenposten
 5. Hoppukevinner Kraft vant i Polen

  Bergens Tidende
 6. Hoppukevinner Kraft vant i Polen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no