Skihopper Thea Kleven er død. Hun ble bare 17 år.  Her foran hoppbakken på Lillehammer.

Skihopper Thea Kleven er død. Hun ble bare 17 år. Her foran hoppbakken på Lillehammer. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skihopper Thea Kleven (17) er død

Hopp-Norge er i sorg etter at hopptalentet Thea Kleven døde 17. desember. Hun ble bare 17 år gammel.

– Hele hoppfamilien er i sorg etter Theas bortgang. Våre tanker går først og fremst til familien. Samtidig er det viktig for meg at vi gjør alt for å ivareta lagvenninner og støtteapparat, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Kleven representerte Gjerpenkollen og Kollenhopp, og var en av hopperne på «Prosjekt 2022»-satsingen fram mot Beijing-OL. I tillegg jobbet hun frem mot junior-VM i Lahti i slutten av januar, og ble i starten av desember kåret til et av Norges ti største hopptalenter av Aftenposten.

Videre forklarer forbundet at det er satt inn ekstra ressurser for å hjelpe lagvenninnene hennes. Forbundet forklarer at at det har gått aller sterkest inn på hoppjentene, og beskriver det som et lag i stor sorg.

– Vi vil aldri glemme Thea. Thea hadde alle forutsetninger for å bli en hopper av internasjonalt format, og hennes deltakelse i verdenscupen vitner om hvor stor tro vi hadde på Gjerpenkollen-hopperen. Nå ber jeg om at hoppfamilien får fred i en høytid som er blitt veldig annerledes for oss, sier hoppsjef Clas Brede Bråten.

Videre skriver Skiforbundet at det ikke vil bli gitt noen ytterligere kommentarer fra ledere, trenere eller utøvere.

– Vi ber mediene respektere familiens ønske om å få sørge i fred, skriver de.

Thea Kleven var på vei oppover i hopp-verdenen. Hun vant sitt første kontinentalrenn allerede i 2016, og var sist på pallen i et slikt renn i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder