Norges femte strake laghopp-seier

Den imponerende seiersrekken til Alexander Stöckls hoppere blir bare bedre og bedre. Men det var bare såvidt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norge tok sin femte (tre fra denne sesongen, to fra sist sesong) triumf på rad i lagkonkurransen i tyske Titisee-Neustadt lørdag. Rekorden for flest seirer i laghopp på rappen har Østerrike med seks.

– Vi er gode venner, men vi jobber også veldig hardt. Dette var en veldig utfordrende og tett konkurranse som varte helt inn, sier Anders Fannemel til FIS.

Det ble en svært spennende duell mellom Norge og Polen som førstnevnte til slutt vant med 0,8 poeng - 1083,6 poeng mot 1082 poeng etter åtte hopp.

Tande: Vil vinne mer enn lagkonkurransen i OL

JUBEL: Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel jubler for seier i Finland for to uker siden. De samme fire vant også lørdag i Tyskland. Foto: Mattis Sandblad VG

Fannemel landet på 141,5 meter i nest siste runde etter et strålende hopp. Norge var dermed 9,7 poeng før den siste duellen mellom Johann André Forfang og Kamil Stoch.

Polakken landet på 135,5 meter, mens Forfang kun hoppet 129,5. Det holdt likevel akkurat for Norge.

– Jeg så at vi hadde en del poeng å gå på. Da jeg kom ut i lufta kjente jeg at det ikke var noe hjelp å få. Jeg ble skremt da jeg så den grønne streken komme så fort, sier Forfang til NRK.

Norge ledet etter hopp to og tre, men halvveis var Polen 13,3 poeng foran Norge. Kamil Stoch hadde omgangens lengste hopp på 142,5 meter.

Husker du? Hoppstjernen har fått kjæreste

Tande om OL-drømmen:

Daniel-André Tande hoppet lengst for Norge med 139,5 meter før avbrekket - det samme som han landet på i andre omgang. Robert Johansson, Daniel André Forfang og Anders Fannemel hoppet også brukbart og holdt Norge til de grader inne i konkurransen.

Les også: To lag - to gull - på 324 dager

Spenningen fortsatte i andre omgang. Etter seks hopp tok Norge over ledelsen fra

Polen med 1,7 poeng - samtidig som Tyskland på tredjeplass var over 50 poeng bak. De sikret til slutt den siste plassen på pallen drøyt 30 poeng bak nordmennene. Slovenia og Østerrike fulgte på fjerde- og femteplass.

Søndag er det individuelt renn. Norge har syv mann til start. Forfang vant kvalifiseringen med 140 meter.

– Jeg håper å gjøre to gode hopp og kjempe om seier, sier Fannemel før søndagens konkurranse.

Slik forklarer de suksessen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder