3. PLASS: Anders Bardal. Foto: Helge Mikalsen, VG

Bardal på 3. plass i Kuopio

Anders Bardal hoppet seg opp på seierspallen i finaleomgangen i verdenscuprennet i Kuopio tirsdag. Kamil Stoch vant rennet og styrket sammenlagtledelsen i verdenscupen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bardal strakte seg 4,5 meter lenger i annen omgang og plantet skiene på 127,5 meter. Han fikk totalt 257,6 poeng og var 5,1 poeng bak den polske vinneren.

- I dag var jeg ganske nær Kamil Stoch, og det gjør veldig godt. Det viser at det er mulig å slå ham på en god dag. Jeg var litt usikker etter at jeg var litt sen på hoppkanten i det første hoppet, men det var ikke så galt likevel, sier Bardal til NTB.

Formsterke Stoch forsvarte sin ledelse fra første omgang. Tyskeren Severin Freund på annenplass var 3,8 poeng bak polakken.

Bardal tok seg forbi hjemmehåpet Ville Larinto, som sto for dagens lengste hopp med 129 meter i første omgang, men sviktet totalt i den andre. Med 108 meter havnet finnen på 22.-plass.

Rune Velta fikk det ikke helt til og ble nummer 28 i tirsdagens renn. Lommedølen hoppet 117,5 og 115,5 meter.

Anders Fannemel (33. plass) og Andreas Stjernen (38. plass) hoppet ikke godt nok til en plass i finaleomgangen.

Neste konkurranse for hopperne er på hjemmebane i Granåsen. Der er det kvalifisering torsdag og renn fredag.

- Jeg gleder meg veldig til å komme hjem til Trondheim og Granåsen. Hvis jeg klarer å ta fram de beste hoppene mine, vet jeg at jeg har mulighet til en ny pallplassering. Ikke noe er bedre enn å gjøre det på hjemmebane. Jeg håper det kommer mange i bakken, sier Bardal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder